---

Welkom bij deze voorjaars nieuwsbrief van Startangle.

Leuk dat je interesse hebt in mijn werk en het nieuws dat ik via mijn activiteiten en workshops verspreid.  Ook via de site www.startangle.nl  blijf je op de hoogte van al het nieuws van Startangle en Zentangle. 

Veel leesplezier en als je opmerkingen hebt : ik ontvang ze graag want via de site kun je ze zo insturen.

 

Stella Peters-Hessels (CZT-12)

Certified Zentangle Teacher

www.startangle.nl

E: stell49@outlook.com

Werken op zwarte tiles

In februari heb ik voor het eerst een workshop gegeven waarbij de deelnemers konden werken op een zwarte tile. Na een verkennende startperiode, wisten de deelnemers al snel de mogelijkheden van de witte weergave op de zwarte tiles te waarderen. Aan het eind van de avond was het enthousiasme groot en de resultaten verbluffend. Ik ga dan ook zeker door met het geven van deze workshops en hierbij enkele resultaten:

 Hieronder zie je de werkstukken gemaakt tijdens de workshop in Dongen.

Workshop ZENGEMS(edelstenen kleuren in combinatie met Zentangle)

De nieuwe “Gemstone-techniek” kan nu ook bij mij gevolgd worden. Tijdens een workshop kunnen de deelnemers zich bekwamen in het maken van  een soort briljant of edelsteen. Met kleurpotlood en of aquarelverf wordt deze steen gekleurd en met de zentangle techniek teken je een vatting om de steen.Op 30 april is er 's morgens ( en eventueel in de middag) een workshop "zengems" bij Peeters Verf te Dongen.( meer informatie lees je bij: workshops).

Is er belangstelling voor de avonduren, dan organiseer ik ook een zengemworkshop bij mij thuis in Dongen. Uiteraard ga ik ook in Zeeland deze workshop organiseren. ( mocht je hiervoor belangstelling hebben, meld je dan aan, dan zet ik je alvast op de deelnemerslijst)

 Met veel plezier tekende ik deze gemstones, een zeer leuke techniek om te doen. De steen komt nóg mooier uit door zentanglepatronen toe te passen voor de vatting rondom de steen,  

Startangle te vinden op Hobbybeurs “Hobby Expo Dongen” in april.

 

In Dongen wordt op 2 en 3 april een grootse hobbybeurs gehouden met meer dan 150 stands. Na overleg met “Peeters Verf en Wonen” heb ik me ingeschreven voor deze beurs waar geen toegang is voor handelaren in materiaal. Het gaat dus puur om het enthousiasme van de creatievelingen en ik beschouw het dan ook als een eer dat ik hierbij wordt toegelaten. Heb je interesse om de beurs te bezoeken (en natuurlijk ook mijn stand ; zaal 2, rij 5, tafel 4): kom dan 02 of 03 april naar “Hobby Expo Dongen” in Sporthal “De Salamander” aan de Belgiëlaan 2 in Dongen en de toegangsprijs is € 5,-- (zie ook www.stichtinghobby-expodongen.nl of kijk op faceboek).

Een beeld van de beurs in 2014: 

Zentangle tijdens de NASCHOOLSE ACTIVITEITEN

Na mijn activiteiten bij “Kinderopvang Walcheren” ben ik nu ook uitgenodigd om Zentangle workshops te geven voor kinderen uit de middenbouw van de basisschool Anspach in Dongen. Gedurende zes maandagen ga ik deze naschoolse activiteit invullen en het enthousiasme van de leidsters en mij voor Zentangle is bij voorbaat al een succes. Zentangle is trouwens voor een aantal leerlingen en leerkrachten geen nieuw fenomeen. Eén van hun leerlingen uit groep 5(!)  heeft in januari al een spreekbeurt over dit onderwerp gehouden. Sem, ( als 5 jarige een van mijn eerste "Zentanglefans") werd zelfs zo enthousiast dat hij zijn spreekbeurt liet volgen door een heuse workshop voor zijn medeleerlingen.

 

 Sem van Gils tijdens zijn Zentangle spreekbeurt voor de klas, waarbij hij zelfs een, door hem zelf gemaakte  uitgebreide powerpointpresentatie liet zien aan zijn medeleerlingen.

 

 

Zeeland wordt niet vergeten !

Nu ik ben verhuisd naar Noord Brabant werd mij hier en daar de vraag gesteld “of ik Zeeland toch niet zou vergeten”. Zeker niet want in het komend seizoen ben ik weer actief bij recreatiebedrijven in deze vakantieprovincie maar gaf ik bijvoorbeeld in het voorjaar een specifieke workshop voor de leden van “Vrouwen van nu” in Middelburg. ( tijdens de Margriet Winterfair in november 2015, had  Cathrien Koster van deze Middelburgse vereniging kennis gemaakt met Zentangle. Leuk dat de inzet van de Certified Zentangle Teachers in samenwerking met Sakura Apeldoorn bij de Margriet Winterfair zijn vruchten afwerpt en er workshops uit voortkomen).Hartstikke leuk dat ze me ook in Zuid West Nederland nog steeds weten te vinden en met name workshops voor groepen die al samenwerken doe ik graag.

N.a.v. de workshop in Middelburg ben ik op 18 april  te gast bij "Vrouwen van nu " te Koudekerke. Ook deze dames laat ik graag kennismaken met Zentangle.

Hierbij een afbeelding van enkele Zentangles, getekend door de Vrouwen van Nu te Middelburg.

Spreekbeurt van Lynn Reinders ( 11 jaar)

Lynn maakte zelf haar "PREZIE" en kwam die met veel enthousiasme in Dongen op de computer laten zien. Ik was erg onder de indruk, zo professioneel zag deze presentatie er uit.

Met trots stuurde ze me een foto van haar puntenlijst, de beoordeling van de Prezie. een... 10!

 Tijdens het bezoek samen met haar moeder Ingrid en met vriendin Sandra hebben we handen getangled. Een gezellige avond was het met die creatieve dames. Dank jullie wel, Lynn, Ingrid en Sandra uit Nieuwegein, voor de creatieve gezellige avond.

 

 

Demonstraties in winkels

In een voorgaande Nieuwsbrief heb ik al eens gemeld dat we als Zentangle Certified Teachers in Nederland en België zijn benaderd door Talens. De contacten zijn erg goed en we hebben o.a. voor hen workshops mogen geven op grote beurzen. Samen zetten we nu vervolgstappen op dit gebied en bieden we winkels in heel Nederland aan een workshop te geven in de zaak zelf tijdens de openingsuren. Zo zal ik binnenkort actief zijn bij hobbywinkel´s en andere creatieve shops in Zuid Nederland. Nieuw voor mij maar het lijkt me erg leuk om ook op deze manier Zentangle onder de aandacht te brengen van vele mensen.

 

AGENDA

01 maart vervolgworkshops: zendalatiles:

19.30-21.30 uur Dongen

 

09 maart Kennismakingsworkshop van één uur: Inschrijven kan voor de tijden: 10.00, 14.00 en 19.00 uur  te Dongen

 

30 april  ZENGEMS(edelstenen kleuren in combinatie met Zentangle): 10.30-12.00 uur Atelier Peeters Verf en Wonen te Dongen

Basisworkshops Zentangle en vervolgworkshops

Deze workshops blijf ik geven in Brabant, Zeeland én bij een locatie op verzoek. (Dat kan bij iemand thuis zijn of bij een bedrijf). Neem vrijblijvend contact op:

 

Stella Peters-Hessels (CZT-12)

Certified Zentangle Teacher

www.startangle.nl

E.stell49@outlook.com