---

Welkom bij deze winter nieuwsbrief van Startangle.

Leuk dat je interesse hebt in mijn werk en het nieuws dat ik via mijn activiteiten en workshops verspreid.  Ook via de site www.startangle.nl  blijf je op de hoogte van al het nieuws van Startangle en Zentangle. 

Deze nieuwsbrief schrijf ik vanuit mijn nieuwe woonplaats. Je kunt lezen over de activiteiten van de afgelopen maanden en de nieuwe lessenserie voor het volgend jaar.

 Veel leesplezier en als je opmerkingen hebt : ik ontvang ze graag want via de site kun je ze zo insturen.

 

Stella Peters-Hessels (CZT-12)

Certified Zentangle Teacher

www.startangle.nl

E: stell49@outlook.com

Verhuizing naar Dongen..

Ons nieuwe adres: Gerardus Majellastraat 26,  NL-5101 BG Dongen Nederland.

tel: 06-52034234

Deze foto geeft een kleine "inkijk" in mijn Zentanglekamer en etalage. Dank je wel Bruynzeel/Sakura voor de banner met mijn naam en website erop. Dit leuke geschenk heeft al veel kijkers getrokken! 

Zentangle werkgebied uitgebreid met West Brabant

 

In november ben ik definitief verhuisd naar Dongen in Noord Brabant. Dit betekent dat de workshops “aan huis” nu in Dongen worden verzorgd en niet meer in Middelburg (neemt overigens niet weg dat ik op aanvraag gewoon Zentangle workshops blijf geven in heel Zeeland). De nieuwe locatie geeft me meer mogelijkheden om te werken aan mijn eigen producten en om een aantal zaken gelijk te tonen aan de voorbijgangers van ons huis. Ook hier heb ik al weer de eerste workshops “aan huis” verzorgd en wel op 12 december. Veel activiteiten in Dongen doe ik in samenwerking met het bedrijf “Peeters verf en wonen “ (www.peetersverf.nl). In de ruimte achter de winkel is een atelier waar creatieve workshops worden gegeven. Ik was daar al eens te gast als Zentangle Teacher. In de afgelopen maand oktober gaf ik daar Basiscursus 1 én 2 . In deze winkel kunnen workshopdeelnemers hun materialen aanschaffen . Peeters Verf en Wonen (geen familie) biedt een  ruim assortiment aan en het is leuk om samen met hen de kennis en vaardigheden van Zentangle op deze manier te verspreiden.

 

Drie enthousiaste deelnemers aan Basiscursus 1 in het atelier van Peeters Verf en Wonen te Dongen.

 

Zentangle workshops door Certified Zentangle Teachers  bij KreaDoe en Margriet Winterfair te Utrecht 


 

OOOh, wat ben je mooi... een echte Zentangle blouse, waarin mijn schoonzus onverwachts verscheen bij  KreaDoe. Dat was een aangename verrassing.

In samenwerking met Royal Talens ( Bruynzeel/ Sakura)  gaf elke dag een van de Certified Zentangle Teachers Zentangle kennismakingsworkshops op de grote evenementen: KreaDoe en Margriet Winterfair. Er was veel enthousiasme voor Zentangle, ik heb ervan genoten. Al ben je moe na zo'n dag, je krijgt energie van al die blije gezichten van de deelnemers aan de workshops. Soms kan zo'n eerste kennismaking aanleiding geven tot het begin van een mooie hobby. Bij KreaDoe heb ik Lynn en haar moeder Ingrid ontmoet. Lynn was zo enthousiast en niet meer te stoppen... Hoe het verhaal verder gaat... lees je in een van de volgende berichten.

Workshops in Zeeuws-Vlaanderen bij Atelier Wilma van der Lee

Atelier Wilma van der Lee met enkele deelnemers die geconcentreerd tekenden.

In de maanden november en december heb ik op verzoek enkele workshops mogen verzorgen in Zeeuws Vlaanderen. Twee goed bezochte workshops stonden in november op de agenda bij het  Atelier van Wilma v.d. Lee (www.wilmavanderlee.nl) tijdens een Kunstweek in Breskens. Een prachtige gelegenheid om tijdens de expositie te midden van veel kunstwerken van Wilma andere kunstenaars mijn workshops te geven. Deze kennismakingsworkshops hebben er weer toe geleid dat ik in december voor vier vriendinnen Basisworkshops 1 en 2  heb verzorgd. Naast het feit dat ook in deze regio Zentangle voet aan grond heeft gezet was het voor mij weer prettig om in dit gebied te zijn. We hebben hier nl. in de jaren ‘80 en ‘90 van de vorige eeuw met heel veel plezier gewoond en gewerkt.

Begeleiding van scholieren voor een spreekbeurt over Zentanglen.

Foto 1: Deze Zentangle tekende Lynn tijdens haar bezoek aan de Margriet fair, waar ze een VIP behandeling ontving van Bruynzeel /Sakura en samen met haar moeder gratis  de Margriet fair bezocht. Of ze blij was met deze Zentangle... dat kun je wel aan de foto zien! Natuurlijk namen Lynn en haar moeder deel aan de Zentangle workshops, haar moeder maakte foto's en Lynn nam me een interview af aan het eind van de dag.

Foto 2: Mijn 5 jarige neefje  Sem tekent bij mij thuis (toen nog Middelburg) zijn eerste Zia (Zentangle Inspirated Art) samen met zijn zusje Evi.

Foto 3: Deze tekening heeft Sem afgelopen zomer naar ons gestuurd. Niet gek hé voor een 8 jarige. Mag ik een beetje trots zijn?

 

Enkele keren krijg ik het verzoek om een scholier te begeleiden die een spreekbeurt wil houden over Zentangle. Aan die verzoeken voldoe ik graag want ook dat is leuk werk. Zo heb ik een Basisschoolleerling van groep 7, Lynn uit Nieuwegein, van kennis en materiaal voorzien. (Lynn had samen met haar moeder deelgenomen aan een Zentangle workshop tijdens de KreaDoe beurs én de Margrietfair in de Jaarbeurs in Utrecht) Ze houdt in januari 2016  haar spreekbeurt met een workshop Zentangle. .

Een van mijn eerste deelnemers aan een Zentangle workshop als Zentangle Teacher was Sem van 8 jaar (groep 5 ).Hij houdt ook in januari een spreekbeurt voor zijn klas in Dongen en geeft tevens een powerpointpresentatie over Zentangle.

Het leuke is dat Lynn en Sem niet alleen enthousiast kunnen vertellen over Zentangle maar ze maken ook al prachtige zentangles en Zia’s.

Een medewerker  van Sakura/Bruynzeel was zeer enthousiast over de mogelijkheid om voor leerlingen die een spreekbeurt houden over Zentangle,  een Zentanglepakket samen te stellen. De Certified Zentangle Teachers denken mee over de de inhoud van zo'n pakket..Hopelijk krijgt dit initiatief een leuk vervolg, al zal dat nog even duren...

 

Een jaarlijks terugkerende ontmoetingsdag van vijf nichtjes: met deze keer Zentangle als actief onderdeel.

 

Wat is er leuker dan op zo/n dag samen iets actiefs ondernemen? In Oisterwijk in het huis van een van de nichtjes werd hard gewerkt aan het tanglen op schelpen. Dank je wel Anoeska en Mariëlle voor de organisatie van  de gezellige workshop. Na de workshop heb ik nog fijn gewandeld in de bossen. Oisterwijk is een leuke stad in een prachtige omgeving. 

 

.

Certified Zentangle Teachers te gast bij Talens in Apeldoorn

Deze houten klomp heb ik eerst geschilderd bij Talens in Apeldoorn en later thuis getangled met een Micron 03,  05 en 08.

 

Op 6 oktober waren alle Certified Zentangle Teachers uit Nederland en België te gast in Apeldoorn, in ROYAL TALENS Experience Center. ‘s Morgens kregen  we van de organisatie van Bruynzeel/Sakura uitleg over de filosofie en het in de markt te zetten van de hun creatieve producten. Hieronder vallen ook de Zentanglematerialen die in setjes worden verkocht. Rick Roberts  en Maria Thomas, de bedenkers van Zentangle, hebben daar hun medewerking aan verleend. ’s Middags gingen we creatief aan de slag. We waren in een inspirerende omgeving, een ruimte vol met verf, potloden, pennen. We kregen allemaal een houten klompje en dienblaadje om te versieren. Het was een gezellige dag, met dank aan de gastvrijheid van Talens. We leren van en inspireren elkaar als Zentangle teachers. Het is een gezellig groep mensen en fijn om daar bij te horen.

 

Aanbod meerdelige lessenserie

 

In het aanbod van volgend jaar, komt naast de Basis workshops 1 en 2 een meerdelige lessenserie Zentangle. Om de paar weken wordt er een nieuwe techniek aangeboden naast de twee Basisworkshops: Tanglen op een Zendala ( ronde tile) en op een zwarte tile.  Op deze manier hoop ik meer mensen te laten zien dat Zentangle meer mogelijkheden biedt.

Data: dinsdag: 19 januari, 02 februari, 16 februari, 1 maart 2016

tijd: 19.30-21.30 uur

Plaats: Dongen

Meer informatie over deze workshops en verschillende vervolgworkshops ( ook voor Zeeland)staan begin  januari op de website.

Workshop Basis 1: woensdag 13 januari 19.30-21.30 uur

Workshop Basis 1 én 2: zaterdag 13 februari: 10.00-12.00 uur en 14.00-16.00 uur

 

Op de foto hierboven zie je als kerstversiering kleine gemstones met de kleuren geel en rood. Na het volgen van een Basiscursus Zentangle kun je deze techniek tijdens een vervolgcursus al leren.

Fijne kerstdagen, een gelukkig en gezond nieuwjaar en.... veel Tangleplezier met Zentangle.

 Lieve Zentanglefans:

Graag sluit ik deze nieuwsbrief af met de tekst van bovenstaande kaart:

Veel Lichtpunten wens ik je toe in 2016

Dank je wel dat je in 2015 het enthousiasme voor Zentangle met me wilde delen.

Graag tot ziens in het Nieuwe Jaar en een welgemeende Zentanglegroet uit Dongen,

Stella