---

Zomerplezier met zentangle.

Als fan van Zentangle®  beleef je zeker en vast veel plezier met de bijzondere tekentechniek ZENTANGLE. Je kunt het  je overal toepassen:  thuis, onderweg, bijvoorbeeld in de trein en... op je VAKANTIEADRES

In deze nieuwsbrief lees je over enkele activiteiten die plaats hebben gevonden  rondom Zentangle. In mijn geboortedorp Dongen zijn al veel mensen enthousiast geworden.. De bekendheid komt doordat in de winkel Peeters Verf en Wonen zentangle materiaal wordt verkocht en er liggen enkele van mijn voorbeelden die mensen nieuwsgierig  maakt naar de prachtige tekentechniek van zentangle en JIJ KAN DIT OOK... spreekt velen aan.

Nu het dan "echt" zomer wordt..maak ik plannen om naar Zeeland te gaan. Graag wil ik ook daar o.a. de Zengems workshops gaan geven.

Ga je naar het strand? zoek schelpen en stenen, ze zijn allebei leuk om op te tanglen.

en ... heb je schelpen over.... ik ontvang ze graag!  

Ik wens je veel leesplezier en... een fijne warme zomer toe. Graag ontvang ik een foto van   je creatie geïnspireerd door de zomer op mijn emailadres: stell49@outlook.com

 

Graag tot ziens,

Stella       

Wil je leren hoe je op schelpen kunt tekenen? Kom dan naar de workshop op woensdagmiddag 27 juni 2016  

14.00-15.30 uur in Dongen.                         meer info: www.startangle.nl

 

 

tanglen op een spaanse schelp, JIJ KAN DIT OOK!

 Welke zentangles zijn van de tweelingzussen Cora en Antoinet???

Workshop Zentangle ® Basis 1 op 18 juni

Elke keer weer verrassen de deelnemers mij met hun creaties tijdens de eerste Basisworkshop. Vandaag hadden we wel een heel bijzondere ervaring. Toen we foto's maakten van de zentangles zonder schaduw zagen de tweelingzussen dat ze haast dezelfde zentangle hadden gemaakt. We hebben er allemaal met verbazing én plezier naar gekeken. Ook de beide dames waren zelf erg verrast. Ik vond het een unieke ervaring die ik graag wil delen.

Zoek de tweeling en hun zentangles! Succes.

"Happy Days" van het tijdschrift Margriet in samenwerking met Royal Talens in Apeldoorn.

Een echte "verwendag" voor de deelnemers aan deze dag die zeer geslaagd was. Een groot aantal dames en twee heren kregen een rondleiding door het Talensgebouw en weten nu hoe de verf gemaakt wordt. Het hele proces werd uitgelegd, tot en met het moment dat de verf in een tube komt. Helaas heb ik de rondleiding niet mee kunnen maken( gaf een workshop), maar aan de reacties te horen, waren velen onder de indruk. Ik verzorgde de workshops Zentangle op een tile en op een schelp. Voor het eerst kreeg ik hulp van de "techniek". Met behulp van een HEADSET en een DOCU-CAMERA én een GROOT BEELDSCHERM, was ik goed hoorbaar en kon iedereen duidelijk zien wat ik tekende op de tile en de schelp. Mariska Kiewiet de Jonge ( Manager van Sakura en collega CZT) was de gehele dag aanwezig in het Royal Experience Center. Dat was fijn want zowel de deelnemers als ik konden met elke vraag bij haar terecht.( met dank en complimenten aan Mariska) Aan het eind van de dag ging iedereen voldaan naar huis met een goed gevulde Goodybag. 
Ook ik heb genoten van deze dag en denk er met veel plezier op terug.

Een kleine "inkijk" in de Happy Day-dag van Margriet op 14 juni te Apeldoorn.

Zengems... wil jij ook vast wel leren.

Zentangle en een steen tekenen en kleuren... een perfecte COMBINATIE. Is de steen gekleurd, dan wordt die pas echt mooi met een vatting eromheen getekend met de micronpen en in de Zentangletechniek. Drie verschillende technieken zijn tijdens deze workshop toegepast. 

Voorbeelden  gemaakt tijdens de workshop Zengems van:  Bertine,en Desiree, Esther, Ilse, Meriam, Kun je vinden welke technieken zijn gebruikt?

Dezelfde workshop en... allemaal anders

Hoe kan het toch dat al die zentangles er anders uitzien, hoewel ieder dezelfde workshop volgt.Deze vraag komt regelmatig naar voren.

Daarom een poging om het te verklaren:

Het begint al met de rand door de punten te verbinden op je eigen manier. Na het tekenen van de hulplijn zie je meer verschillen ontstaan. De vier vlakken zijn verschillend van grootte en indeling. Al krijg je dezelfde tangle ( patroon) aangeboden, je werkt het toch uit op je eigen manier én je kiest zelf in welk vlak je deze tangle maakt... dus je krijgt nu  verschil door  de plaatsing van de tangle. Daarnaast tekent een persoon heel klein, de ander wat groter. De zentangle is pas áf, na het toepassen van de schaduw. Hier kun je heel veel in variëren en worden meer verschillen zichtbaar. Uiteraard mag iedereen naar eigen fantasie een versiering aanvullen waardoor je zentangle heel persoonlijk wordt. 

Workshop Basis 1 op locatie bij Leonie thuis, met: ; Corien, Jurien, Marleen, Nicole en Nina Ze maakten  deze zentangles tijdens de workshop op 17 mei. Zoek de verschillen...

---