---

Welkom bij de nieuwsbrief van Startangle

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je een (zen)tanglefan bent. In de afgelopen tijd hebben we prachtige zonnige dagen gehad en ook wat minder mooie. Toch waren er altijd momenten binnen of buiten om te tanglen. Evenals vorig jaar had ik een zomertour op strandcamping Groede,de deelnemers aan de workshops met veel plezier vuurtorens, schelpen en strandpalen getangled hebben. Nog steeds is het leuk om mensen trots te zien kijken naar hun eigengemaakte kunstwerkje met de tekentechniek van Zentangle.

Omdat ik zelf niet meer naar het buitenland ga, had ik een oproep geplaatst met het verzoek om schelpen mee te brengen vanuit het vakantieadres. In deze nieuwsbrief lees je of deze oproep effect heeft gehad.

En... er is weer een nieuw boek uit met Zentangle projecten. De Nederlandse vertaling is nog niet klaar, maar één bijzondere bladzijde wil ik je niet onthouden.

Veel leesplezier.

 Stella Peters-Hessels (CZT-12)

Certifed Zentangle Teacher

www.startangle.nl

E: stell49@outlook.com

ps. wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je afmelden.

---

Nieuwe data van workshops in september:

woensdag 14 september:

14.00-16.00 uur:

tanglen in schelpen

19.00-21.00 uur:

Basisworkshop Zentangle®

Donderdag 29 september:

10.00-12.00 uur: Basisworkshop Zentangle®

19.00-21.00 uur: tanglen in schelpen

Voor meer informatie over de workshops: zie de website : www.startangle.nl

 

Een nieuw Zentangle boek is uit met verschillende Zentangle projecten,van Jane Marbaix, een collega Certified Zentangle Teacher.

en... met een bijdrage erin van mij. Mag ik even trots zijn... 

Mijn project: strandpalen. Ik was geïnspireerd tijdens de vakantie aan de Zeeuws-Vlaamse kust. Die houten strandpalen zijn stuk voor stuk prachtig om naar te kijken en... om te tanglen.

---

 

Een notitieblokje met een Zentangle"swing"

Bij de Hema zag ik een notitieblokje met een bruine kaft. Een beetje saaie kaft maar, een prachtige kaft om te tanglen. Hier zie je een voorbeeld van voor én na het tanglen.

Zo kun je van iets simpel boekje een mooi cadeau maken. Zoals je van Zentangle weet; Je hebt niet veel nodig; een zwarte en bruine Micronpen én een witte gelly rollpen. Veel plezier met tanglen en... mail gerust jouw exemplaar naar mij. Dan krijgt die misschien een plaatsje in de volgende nieuwsbrief.

 

 

Een zelfgetekende Zentanglekaart versturen met Greetz.

Tot mijn grote verrassing ontving ik twee kaarten met afbeeldingen van mijn Zentangles en Zia's. Een vriendin van me uit Zeeuw-Vlaanderen had foto's gemaakt van de Zentangles die ik in de afgelopen jaren had gestuurd. Het laatste kaartje dat ik haar persoonlijk had gegeven deze zomer was de blauwe zenstone. Debora vertelde me dat ze vaak zelfgemaakte foto's verwerkt in "picasa" en dan verstuurd via Greetz. Ik vind ze prachtig.

TIP:Misschien is dit ook een idee voor jezelf. Met jouw eigen Zentangle-Art-werk kun je mensen verrassen en blij maken. Veel succes!

 

Waren er reacties op mijn verzoek om schelpen?????

Nou en of! Dank je wel  Jaqueline, Marijke, Maud, Sheila, van jullie heb ik al verschillende soorten schelpen ontvangen waar ik hééél blij mee ben. Schelpen uit: Curacao, Griekenland en Frankrijk en ook schelpen van de Zeeuwse kust.( zie onderstaande foto )

Leuk al die tips die ik ontving: "ga eens kijken in Texel, Terschelling, of bij het Zwin... ook in Nederland zijn natuurlijk schelpen te vinden". Natuurlijk ben ik met elke schelp blij. Ik spaar ook mosselschelpen en oesterschelpen, daar kan ik er nog meer van gebruiken. Vooral "jumbo"mosselschelpen, die zijn zo mooi groot. 

Bedankt iedereen die mee geholpen heeft om schelpen te verzamelen. Mocht jezelf nog schelpen hebben waar je niets mee doet... je weet het , ik ben er blij mee.

Wellicht heb je weer wat inspiratie opgedaan om te gaan tanglen. Ik wens je veel tangleplezier en mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust. ( stell49@outlook.com) .

en wie weet, zie ik je tijdens een workshop met schelpen, een leuke activiteit voor jong en oud. 

Graag tot ziens,

Stella

---