Welkom bij de november nieuwsbrief, met nieuws over:

tanglen in voorbereiding op de decemberfeesten,een inspiratiebron,nieuw zentanglemateriaal in de winkels,  Margriet winterfestival en meer.. 

De herfst laat zijn prachtige kleuren zien. Pompoenen zijn er in allerlei maten en soorten. Graag eet ik pompoensoep, maar wist je dat je  op pompoenen prachtig kunt tanglen? 

Graag geef ik de werkwijze door: Met Mod Podge ( witte lijm die kleurloos opdroogt) ga je over de pompoen. Na het drogen tangle je met een micron 05 of 08. Veel plezier.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Workshops Zentangle   en                    Zentangle Inspirated Art

Heb je weer zin om te gaan nu het 's avonds sneller donker wordt? Wellicht wil je je weer laten inspireren door een nieuwe techniek.Je bent van harte welkom bij de volgende workshops.

11 november: 14.00 uur: letters tanglen ( tip:geef i.p.v. een chocolade letter eens een                                                       getanglede letter in de schoen)

11 november: 19.00 uur: workshop Basis 2 ( schaduwen en variaties)

12 november: 14.00 uur Zengems, diamantjes( stenen) tekenen en een vatting eromheen                                              tanglen

 9 december: 14.00 uur: tanglen op zwarte tiles ( met gelly roll pens, kleurpotloden en glitter)

 9 december: 19.00 uur: Basisworkshop 1

Wil je een workshop volgen en kun je niet op bovenstaande data of tijden???  Laat het me gerust weten, dan hou ik daar de volgende maand rekening mee.

Meer informatie over deze workshops: 

 www.startangle.nl            of          stell49@outlook.com

Tip:een cadeau idee voor de decemberfeestmaand?  

Een workshop Zentangle 

 

 https://www.facebook.com/startangleNL/

(like je mijn facebookppage? dank je wel)

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mijn inspiratiebron van deze maand:

Tijdens een lunch in een gezellig "kamer" restaurant in Breda, viel mijn oog op een rij met producten die te koop werden aangeboden met bij één product een  prachtige paddenstoelen/   Zentangle-inspiratiebron. De "hoeden" van de paddenstoelen deed me denken aan mijn Zeeuwse knopjes -zentangle serie.  

De inhoud van de pot was een product gemaakt  " with wild mushrooms". Het thema paddenstoel past mooi in de herfstmaand ! Toen ik thuiskwam van het bezoek aan Breda ben ik paddenstoelen gaan tanglen als lesvoorbereiding voor de kinderworkshops binnenkort.

Organisatie:Kunstpodium Dongen. Op zes maandagen in november en december van 16.00-17.00 uur maken een groepje kunstkanjers in Dongen van groep 5 tot en met 8 kennis met Zentangle. Aanmelden kan tot 7 november of kom maandag naar de Kerkstraat 41 in Dongen.

Deze foto is gemaakt in het Bredase Mastbos. "Vliegenzwammen" zijn vaak te vinden bij berkenbomen, werd me verteld. Amanita muscaria is de wetenschappelijke naam van deze prachtige paddenstoel.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Margriet Winter Festival 

www.margrietwinterfestival.nl/

Margriet Winter Festival vindt plaats van 18 t/m 24 november 2016 in Jaarbeurs te Utrecht.

Ook dit jaar zijn de Certified Zentangle Teachers aanwezig tijdens dit festival (vorig jaar was de naam Margriet's Winter fair) .Mocht je naar dit sfeervolle festival gaan, kom dan even kijken in de crea-stand.Er is ook een aparte stand van Royal Talens aanwezig met uiteraard... Zentangle materialen. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze maand komen nieuwe Zentanglematerialen van Royal Talens in de winkels.

Apprentice tiles: grotere en witte tiles, ze zijn wat gladder en daardoor makkelijk om op te tekenen. De pen die erbij hoort is een pigmapen 05.Deze zijn in een set verkrijgbaar.

De witte ronde tile: de Zendala, met dezelfde kwaliteit als de square white, de bekende 8.9/8.9 cm witte tiles.

De tantile: een bruinachtige ( Renaissancetile) in de "stijl" van Van Gogh. Hier kun je prachtig op tekenen met een bruine micronpen en de witte gellyrollpen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ooh, kom er eens kijken,                               wat ik in mijn schoentje vind.... een LETTER VAN ZENTANGLE!!!

 Een chocolade letter of banketletter is natuurlijk verrukkelijk. Een letter van Zentangle is een persoonlijk Sinterklaas /Kerstmis cadeau en je hebt er langer plezier van. Ook bij andere feesten is een eigengemaakte letters een uitkomst Hierbij kun je denken aan een familiefeest, eerste letter van de geboorte van je kind/kleinkind, een bijzondere verjaardag. Letters zijn eigenlijk altijd een leuk persoonlijk cadeau. Probeer het zelf eens uit en heb je inspiratie nodig, dan zie ik je graag op een workshop. 

Fijne herfstdagen en alvast... veel voorpret voor het Sinterklaasfeest.

Kun je deze nieuwsbrief waarderen, dan nodig ik je uit slechts één woord te mailen naar de website of mijn emailadres.

Ook ben ik te vinden op facebook: https://www.facebook.com/startangleNL/

Dank je wel.

stell49@outlook.com       of             www.startangle.nl

  https://www.facebook.com/startangleNL/