In de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar, beginnen we met...

 "harten" tangles.   Fijne Valentijnsdag!

            

 Over de volgende onderwerpen lees je informatie:

* mijn inspiratiebron van deze maand

* challenges/uitdagingen om mee aan de slag te gaan

* katoenen tasje

* Aboriginal Art

* verhuizing

 Ik wens je graag veel lees- en kijkplezier,

Stella

---

Bovenstaande harten Zia's (Zentangle Inspirated Art) zijn gemaakt door de deelnemers aan de Zentangle workshop van de Helmondse Volksuniversiteit "Con Brio" op zaterdag 11 februari, waaronder een Renaissance-tile bijdrage van mij.

Hieronder vind je nog enkele "hart"tangle ideeën: uiteraard stap voor stap uitgelegd, zoals we dat bij Zentangle gewend zijn.

---

 Mijn inspiratiebron(nen) van deze maand:

De challenges van collega's CZT ( Certified Zentangle Teacher): Anoeska Waardenburg met Zenuari en Marguerite Samama met: Valentangle. Dank jullie wel voor de inspiratie en leuke creatieve ideeën, dames.Het was weer top! Volgend jaar weer?

http://www.vrijexpressief.nl/home/zenuari-2017 van Anoeska Waardenburg. Bij elke challenge, werd naast de titel ook een kleine uitleg gegeven. 

Challenge 25 januari: een ongebruikelijk kader met aquarelpotlood, van Anoeska

van mijn hand:

challenge: 7 januari: een zia object: tanglen op een gingkoblad.

challenge:  2 januari: creatieve stap (in de aankondiging geplaatst van Zenuari).

Valentangle 

De Challenge :Valentangle, is bedacht door Marguerite Samama.  Zij bedenkt de meeste titels en geeft er ook een uitleg aan en voorbeelden bij.

Voor de Valentangles ontvang je op facebook 14 challenges. Ik noem er hier enkele:

Young at heart, Heart to Heart, striping with a twist, Heart of gould, a heart with crazy huggins, harten tanglen in een voluptueze S-vorm en voor de laatste dag: home is where the heart is. Hieronder een bijoutile van Marguerite.

Met..hierboven een "heart to heart" bijdrage van mij.

Het was heel inspirerend om het werk van anderen te zien én het was leuk om mezelf uit te dagen.

Hopelijk inspireert het jou ook en ga je ook eens een challenge aan met Zentangle.         Alvast veel plezier gewenst.

 enkele sites met een challenge:

http://iamthedivaczt.blogspot.nl/                                                    van Laura Harms

 https://www.facebook.com/groups/shadingzentangle/                  van Eni Oken

 

 Katoenen tasje

Misschien herken je dit wel, je loopt even een winkel in en dan valt je oog op iets waarop je kunt tanglen! Kort geleden zag ik dit katoenen tasje bij de Hema. Goedkoop én van stof waarop je met een stift (geschikt voor stof, de identy pen bijvoorbeeld, ook in kleur verkrijgbaar) kunt tekenen.Voor zowel kinderen als volwassenen is dit leuk om te doen. Met de vrolijke bedrukte tekening voel je als het ware al een beetje de lente! Op de achterkant van het tasje vulde ik de vogels in met steeds een andere tangle. Ik werd er helemaal vrolijk van. Een leuk idee voor een verjaardagsfeest wellicht ?   

 

Een nieuwe Zentangle workshop...

Bovenstaande regel stond in mijn nieuwsbrief van december 2016, want ik was nog in de voorbereidende fase voor een workshop "Zentangle meets Aboriginal Art ".

De kunst van de Aboriginals heeft raakvlakken  met Zentangle.  Ik hoop via de workshops   "Zentangle meets Aboriginal Art"  deze bijzondere kunst onder de aandacht te brengen (een noodzaak wellicht, want het Aboriginal Museum te Utrecht sluit per 15 juni). 

 Mijn eerste Aboriginal Art workshop aan volwassenen heb ik gegeven in Sassenheim op een Certified Zentangle Teachersdag. Samen met 11 collega's inspireerden  we elkaar met het uitwisselen van ideeën én met het geven van workshops.  Hopelijk inspireert deze Art-vorm jou ook. Hieronder zie je een foto van mijn werk ter voorbereiding van de workshop:                "Zentangle meets Aboriginal Art". Ook voor kinderen komt er een lessenserie.

Niet  alle kunstwerken waren in een uur klaar zoals je kunt zien. De onderste tile Is thuis afgemaakt door Marguerite  Samama. Op dit werk zie je de symbolen van de Aboriginals "verwerkt" op een Zentangle tile. Een "echte Zentangle meets Aboriginal Art".

In de volgende nieuwsbrief komt de hagedis/gekko aan bod. Een idee ervan zie je al op de bovenste foto's. 

Verhuizen.

Pet 1 april wonen we op een ander adres in mijn woonplaats Dongen.

Vanwege die verhuizing zijn er iets minder workshops gepland. Op mijn website plaats ik deze week data voor de volgende workshops:

-Zengems,

-Zentangle meets Aboriginal Art 

-Organisch tekenen ( elementen uit de natuur) op Renaissance tiles 

-Basisworkshop Zentangle®.

 Graag tot ziens op mijn oude of op het nieuwe adres!

En...... heb je een vraag over een workshop, mail gerust, je krijgt altijd antwoord.

stell49@outlook.com

Stella

Graag sluit ik deze nieuwsbrief af met mijn HARTE-groet op een zwarte bijoutile.