Heb jij al een vakantie/zomergevoel??

Met het tekenen op én ín schelpen krijg je dat vanzelf. Ik heb nog een mooie voorraad schelpen voor mijn workshops. Ga je op vakantie naar zee... breng dan schelpen voor jezelf (mag ook voor mij hoor) mee! 

Wens je een fijne zomer toe en kijk maar goed rond. Overal zie je tangles; in de natuur, op gebouwen, op kleding, schoenafdrukken op het strand... Ik ben benieuwd waar jij tangles hebt gezien.

Wil je je "gevonden" vakantie-tangle delen?

Ik ben er blij mee, zet er wel even bij waar je die tangle gevonden hebt. 

Fijne zomer en veel leesplezier,

Stella

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Workshops deze zomer in mijn woonplaats Dongen.

 Tanglen op schelpen :

21 juni 14:00-16:00 uur

22 juni 18:30-20:30 uur

12 september: 18:30-21:30 uur

Zentangle meets Aboriginal Arts:

29 juli: 9:30-12:30 uur

Zentangle Basisworkshop:

23 juni 18:30-21:30 uur

26 augustus: 09:30-12:30 uur

opgave of informatie:

www.startangle.nl

stell49@outlook.com

workshops in voorbereiding:

-tanglen op stenen

-variëren op tanglepatronen

---

 Organische patronen: tangles uit de natuur.

Hierbij een prachtige tangle die je misschien niet gauw zult kiezen, maar de moeite waard is om uit te proberen. Corry, Meriam, Hannah en Isis gingen je al voor.

Zentangle patroon: Chainlea.

(deze tangle staat ook beschreven in "Het Grote Zentangle-boek, 101 lievelingspatronen", geschreven door mijn collega CZT Beate Winkler), zie vorige nieuwsbrief.

---

Mag ik je voorstellen aan: 

Henriëtte Robben,

een creatieve vrouw uit Oisterwijk, die verschillende workshops Zentangle heeft gevolgd. Zij combineert haar passie voor kunst met Zentangle.

Op de ene foto zie je Henriëtte tijdens haar deelname aan een van mijn Aboriginal Art workshops. Op de andere foto deelt ze haar kunstwerk, die ze met haar eigen woorden aan je uit legt. 
                                                                                                                                              "Graag stuur ik mijn schilderij naar je door waar ik de afgelopen weken mee bezig ben geweest. Het doek ik 60 x 60 met een portretje in het midden van Kim Novak. Uitgeknipt uit een oud tijdschrift van 1955. De Zentangle lijnen met een markerstift aangebracht en de vlakken later ingekleurd met soft pastelkrijt van Rembrandt. Deze mengen goed en het zijn mooie diepe kleuren. Spannend om te doen!      

De tentoonstelling van Danny Matthys op de 1e verdieping van het AMU (Aboriginal Artmuseum te Utrecht) was ook prachtig! Alles trouwens. Nog een prachtboek gekocht met geschiedenis van de Aboriginals, genieten!"

 

Aboriginal Artmuseum (AMU) sluit 16 juni 2017 definitief haar deuren.

Zo jammer... stilletjes hoop ik dat er nog een oplossing wordt gevonden om dit museum (een privé initiatief) open te houden. Hieronder enkele werken uit het museum, die mij inspireerden om de workshop "Zentangle meets Aboriginal Art" op te zetten.

De gekko is  een van de dieren die in veel Aboriginal Artwork te zien is. Deze en meerdere dieren combineren mooi met de vijf "elemental strokes" van Zentangle en de symbolen van de Aboriginals.

Gekko's, getekend én getangled tijdens een van mijn Aboriginal Art workshops.

.

Tijdens de vakantieweken is STARTANGLE weer te vinden in Zeeuws-Vlaanderen, met workshops: "Tekenen op schelpen" én met een "zentangle zeetafereel". Strandcamping Groede biedt haar gasten deze workshops aan op:

dinsdag 11 juli, 25 juli, 8 augustus, 22 augustus en                                                                     woensdag 12 juli, 26 juli, 9 augustus, 23 augustus.

 

Graag tot ziens in Zeeland of bij een van de workshops in Dongen.
Ik wens je een fijne zonnige vakantie toe met veel Zentangleplezier. 

Stella

---