De eerstvolgende workshops in Dongen  zijn op 22 september om 18:30 (zentangle® in de herfstkleuren ) en op 26 oktober om 09:30 uur (Basis workshop) .

Informatie en aanmelden: www.startangle.nl of bel even: 0652034234.

 

 

STARTANGLE LOCATIE DONGEN WEER BEREIKBAAR

 Door de aanleg van een grote nieuwe parkeerplaats aan de Binnenhoven in het centrum van Dongen, was onze locatie moeilijk bereikbaar. Maar vanaf eind september is de klus geklaard en kunnen de bezoekers aan mijn workshops hun auto weer prima parkeren vlak achter ons huis aan Binnenhoven 17. Een ingrijpende klus is dan geklaard want de Gemeente heeft de parkeerlocatie gelijk voorzien van een soort wateropvangtanks onder de grond zodat regenwater op een duurzame manier verwerkt kan worden. Mocht je interesse hebben in de techniek, op deze foto krijg je een beeld. 

Tot ziens bij de eerstvolgende workshops in Dongen  op 22 september om 18:30 ( tekenen van een herfstblad of op 26 oktober om 09:30 uur (Basis workshop) . Informatie en aanmelden: www.startangle.nl of bel even: 0652034234.

---

 

Inspiratie BIJ ROYAL TALENS

 TIP: een dagje uit naar Apeldoorn. Bij Royal Talens zijn er verschillende dagen waarbij je een rondleiding kunt boeken in hun fabriek, mét een workshop in hun prachtig Experience Center. 

 Klik op: https://www.royaltalensexperience.nl/workshops/, daar vind je allerlei leuke ideeën voor workshops.

en... ga je 21 september, dan ontmoet ik je daar graag bij een workshop Zentangle® (in de herfstsfeer).

Een kort (2 minuten) leuk filmpje van Zentangle:

https://youtu.be/2mumz2tqwDk           

In Duitsland: Bijeenkomst Certified Zentangle Teachers uit Europa (CZT's)

Een paar jaren geleden waren we met een groep Zentangle Teachers bij elkaar met Maria Thomas  en Rick Roberts in Amsterdam waar het startschot werd gegeven om Zentangle te promoten in Europa.

De groep Zentangle Teachers is flink uitgebreid. Op de site van Zentangle  (Zentangle.com) kun je zien hoeveel teachers er zijn per land. (zie learn/leren). Om een idee te hebben zet ik enkele landen met het aantal Zentangle Teachers op een rijtje:

België: 5, Duitsland: 33, Engeland: 25, Ierland: 3,  Italië: 3, Spanje: 6, Nederland: 17, Zwitserland: 17

In oktober is er een weekend Seminar voor de Europese Zentangle Teachers in Duitsland.Op een prachtige locatie zijn we te gast in Hotel Schloss in Montabauer. Vast en zeker wordt dat een weekend met veel Zentangle inspiratie.  

---

ZOMERTOUR KRIJGT VERVOLG

Afgelopen zomer heb ik een tour gemaakt langs recreatiebedrijven. In totaal zo’n tien workshops op verschillende locaties die goed bezocht werden. Uiteraard was het werken op schelpen in Zeeland erg populair. Een kampeerder kwam samen met zijn dochter met een mand vol St. Jacobsschelpen en  Zeeuwse mantels. Die hadden ze speciaal voor mij gespaard! Heel bijzonder vond ik dat. Ook was het leuk om "oude bekenden" van vorige jaren weer op de camping bij de workshops te mogen begroeten.

Het tangelen in een getekende dolfijn sprak veel vakantiegangers aan. Er waren zelfs mensen die hun volgende vakantie gingen afstemmen op de workshops wat ik uiteraard als een grote eer beschouw. Door het succes heb ik besloten ook in 2018 weer een Zomertour op te zetten waarbij we met de camper rondreizen en neerstrijken in vakantiegebieden. Uiteraard blijft Strandcamping Groede (www.strandscampinggroede.nl) onze thuisbasis maar het werkgebied wordt mogelijk uitgebreid. In het voorjaar hoor je in een nieuwsbrief meer over deze actie. 

 

MOSSELSCHELPEN HERGEBRUIKT

 

Mede door de inzet van mijn broer Harry Hessels uit Dongen, ben ik steeds meer gaan werken op mosselschelpen. Het is even werk om ze goed schoon te maken na mosseldiners in restaurants (o.a. bij Camping De Bonte Hoeve in St. Kruis: www.bontehoeve.nl en Brasserie De Drie Vissen te Dongen www.dedrievissen.nl), maar daarna kan ik ze goed bewerken en kunnen Harry en ik ze omvormen tot leuke staanders. De voorbeelden inspireren de cursisten tot leuke creaties en uiteraard tot het nog meer gaan eten van mosselen !

Misschien krijg je al zin om mosselen te gaan eten,  het is nog steeds mosselseizoen. Wens je alvast smakelijk eten en... bewaren hoor die mosselen, ze zijn zo mooi van binnen en mooi om te tangelen. Veel plezier alvast.

Benodigde materialen: Micron pen 01, 05 of Pigmapen 05 en de witte gelly rollpen, allemaal pennen van Sakura. Met "transparante lak van Amsterdam", behoud je de tekening in je schelp.