We zijn nu in de meimaand en hebben al veel van de zon kunnen genieten.Maak jij ook al vakantieplannen bij deze mooie temperatuur? Ik ben al begonnen met nieuwe ideeën voor deze zomer én... ik ga een Basisworkshop geven in Zeeland. In september starten we weer met workshops Zentangle in Dongen. 

In de maanden juli en augustus ben ik elke twee weken te vinden bij Strandcamping Groede of bij Camping Bonte Hoeve in Sint Kruis. Beide plaatsen liggen in Zeeuws Vlaanderen en tussendoor geef ik nog een workshop in Vlissingen. Leuke activiteiten die je ook steeds terug kunt vinden op mijn website (www.startangle.nl).

Bij de campings zijn het workshops met een “open inschrijving” zoals we dat noemen en dus blijft het steeds weer spannend hoe druk het wordt maar in 2017 waren alle bijeenkomsten goed bezocht, dus dat belooft weer wat dit jaar.                                                                  Mocht je andere recreatiebedrijven tegenkomen die volgend jaar ook geïnteresseerd zijn in deze activiteiten (bv. de camping of het bungalowpark waar je nu te gast bent) dan kun je ze wijzen op deze mogelijkheid en ik neem graag contact met hen op. Alles in het kader van de oude slogan van een radiozender “Startangle komt naar je toe !”.

---

Foto's van workshops tijdens de zomertour in Zeeland 2017.

Zomertour  2018 in Zeeland!

Wat het gaat worden??? Dat blijft nog even een verrassing maar we gaan wel iets NIEUWS doen  Uiteraard TANGLEN we IN EN OP SCHELPEN  én...  (op advies van neefje Sem) tanglen we in een bijzonder mooi zeedier. 

Momenteel werk ik aan de  voorbeelden voor de workshops  "Zentangle aan Zee", dus ik ben er al bijna klaar voor en.. heb er weer veel zin.

Wie weet ontmoet ik je in het mooie Zeeland. Graag tot ziens.

Workshops in kinderziekenhuizen.

 

Deze weken mag ik samen met collega's CZT's ( Certified Zentangle Teachers) enkele workshops verzorgen voor de Royal Talens Foundation in kinderziekenhuizen in Utrecht en Rotterdam. In de volgende nieuwsbrief zal ik hier iets meer over vertellen maar hieronder enige informatie over de Royal Talens Foundation zelf.

 

Royal Talens Foundation

De Royal Talens Foundation is opgericht in 2015 met de steun van Koninklijke Talens en maakt onderdeel uit van een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen.

VAN TALENS PALET WEDSTRIJDEN NAAR CREATIEVE EXPRESSIE 

 

In 1999 richtte Koninklijke Talens ‘Talens Palet’ op, een non-profit initiatief gericht op het stimuleren van amateurschilders en -tekenaars middels het organiseren van een landelijke wedstrijd. Na verschillende succesvolle edities van deze wedstrijd en meer dan 8000 deelnemers, besloot Koninklijke Talens de missie van haar non profit te verbreden en richtte de Royal Talens Foundation op.

 

 

JONG, OUD, VEEL OF WEINIG ERVARING, DICHTBIJ OF VER WEG; DE ROYAL TALENS FOUNDATION HELPT

Binnen de Royal Talens Foundation zijn wij ervan overtuigd dat creatieve expressie essentieel is voor de ontwikkeling van ieder mens en daarom bijdraagt aan een sociale en betere wereld. Door middel van kunst en creatieve expressie leren kinderen en volwassenen eigenschappen en vaardigheden die van groot belang zijn voor toekomstig succes. Creativiteit stimuleert ons brein, het geeft zelfvertrouwen, het verbetert onze motoriek en het zorgt ervoor dat we in staat zijn om nieuwe kansen en oplossingen te zien.

De Royal Talens Foundation wil daarom mensen overal in de wereld, jong en oud, helpen zich creatief te uiten. Wij streven ernaar om door middel van tekenen en schilderen vaardigheden, houding en gedrag te veranderen en zo bij te dragen aan een betere en duurzame toekomst. De Royal Talens Foundation werkt nauw samen met Paint a Future, een stichting die dromen van kansarme kinderen laat uitkomen met behulp van kunst.

 

Deze foto met Rick en Maria (de bedenkers van Zentangle) en mij is genomen enkele jaren geleden in Amsterdam.

Basisworkshop in Vlissingen

In 2013 Reisde ik naar Amerika om de Seminar te volgen bij de Bedenkers van Zentangle  Maria Thomas en Rick Roberts. Vanaf die tijd mag ik me Certified Zentangle Teacher noemen, of gewoon in de Nederlandse taal: Gecertificeerd Zentangle Docent .Vanaf 2014 gaf ik in Middelburg, mijn toenmalige woongemeente, met veel plezier vele workshops Zentangle®. Na mijn verhuizing ben ik in mijn huidige woongemeente Dongen doorgegaan met workshops.

en nu...komt er weer een Basis Workshop Zentangle in Vlissingen, op donderdagmiddag 12  juli. Heb je interesse, mail gerust ( stell49@outlook.com).

NIEUW MATERIAAL 

 PENNEN VAN SAKURA

De CZT's ontvingen nieuw ontwikkeld materiaal van Sakura via  Royal Talens om mee te experimenten. De nieuwe "PN pens" zijn fantastisch, zowel voor links- als rechtshandigen te gebruiken. Nog een voordeel is dat je dikke én dunne lijnen/letters  kunt tekenen. Deze PN micron pennen zijn er in vele kleuren. O ja,  "PN" staat voor Plastic Nip, de punt is minder kwetsbaar dan de micron's 01 bijvoorbeeld.

Nieuwe witte Gelly Roll  PEN nr. 10 van SAKURA: samen met pen 08 en 05 in een setje. Nr. 10 droogt minder snel op, even oppassen dus als je die gebruikt. Met deze set  maakte ik de onderstaande zendala. Ook deze pennen vind ik fijn om mee te werken. (Tip: tanglen op een mosselschelp met deze gelly-pen).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Privacyverklaring Startangle

 In het kader van de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (de nieuwe Privacywet) die eind mei van kracht wordt, kun je ook bij Startangle snel en eenvoudig de privacyverklaring vinden. Je gaat hiervoor naar de website  www.startangle.nl en onderaan de blauwe balk kun je direct de verklaring downloaden (of   https://www.startangle.nl/privacy-statement). Mocht de inhoud van deze verklaring veranderen in de toekomst, dan vind je hier steeds de meest actuele versie.

Zoals je weet, sturen wij je geregeld een nieuwsbrief toe. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je afmelden (zie onderaan de nieuwsbrief of een mailtje sturen naar stell49@outlook.com). Zoals in de privacyverklaring staat kun je je ook ten alle tijden afmelden voor Startangle en dan wissen we uiteraard al je gegevens uit onze bestanden maar we hopen natuurlijk dat je op de hoogte wil blijven van onze ontwikkelingen en plannen.

Startangle maakt overigens geen gebruik van cookies en zal haar adresgegevens nooit doorverkopen aan derden.

We hopen je met deze informatie van dienst te zijn geweest maar zijn er nog vragen of opmerkingen, dan kun je natuurlijk altijd een mailtje sturen naar stell49@outlook.com.

Deze nieuwsbrief sluit ik graag af in een "typisch Zeeuws tintje".

De Zeeuwse knop blijft velen inspireren. Ik heb van mijn originele Zia ( Zentangle Inspirated Art) Zeeuwse Knop een Canvasdoek laten maken. In onze huidige woning in het Brabantse Dongen siert de Zeeuwse knop aan de muur. Blij mee!

---
---