---

Welkom bij deze nieuwsbrief van Startangle.

Leuk dat je interesse hebt in mijn werk en het nieuws dat ik via mijn activiteiten en workshops verspreid.  Ook via de site www.startangle.nl  blijf je op de hoogte van al het nieuws van Startangle en Zentangle. 
Er gebeurt veel rondom "zentangle".Er zijn de nieuwe workshops Zengems/zenstones! Een prachtige aanvulling op de workshops Zentangle.

De  organisatie Royal Talens ( Sakura/Bruynzeel) is volop actief  voor Zentangle:

* Bij de Libelle Zomerweek in Almere zijn de CZT's actief,                                                 * De  DEMO's Zentangle zijn landelijk gestart in winkels.                                                ( 14 mei ben ik in Amersfoort te gast bij Pipoos),                                                                * Nieuwe Zentanglesetjes komen er al snel bij en.. ...                                                      * Organiseert het tijdschrift Margriet samen met Royal Talens:                                            Happy days events met Zentangleactiviteiten in Apeldoorn                                                 ( 14 juni geef ik bij Royal Talens twee workshops tangle op schelpen)

Dus... er is veel te kiezen als Zentangle je hobby is.
Mijn workshops hou ik in Dongen afwisselend bij mij thuis en in het atelier bij Peeters Verf en Wonen. Deze zomer hoop ik veel in Zeeland te zijn en ga er zeker workshops geven.

Dus Zeeuwse tanglers... Hou de site in de gaten.

Tip:Geef jezelf een cadeau of een ander en ga Tanglen!

Workshop Basis 1:     20 mei 10.00-12.00 uur

                                18 juni: 10.00-12.00 uur

                                 31 mei 13.00-15.00 uur

Workshop Basis 2:    20 mei 15.30-17.30 uur

Workshop Zengems:   20 mei: 19.00-21.30 uur  

                                 31mei: 19.00-21.30 uur

                                 18 juni: 14.00-16.30 uur    

Meer informatie over de workshops Zentangle vind je op de site onder workshops.              

 

Laatst vroeg een vriend naar het waarom van de naam Startangle voor mijn website: Tangle is een Engles woord voor "wirwar"wat lijnen door elkaar. Star is het Engelse woord voor mijn voornaam Stella. De combinatie daarvan werd: STARTANGLE en  vind ik  leuk klinken.

 Veel leesplezier en als je opmerkingen hebt : ik ontvang ze graag want via de site kun je ze zo insturen.

Hieronder kun je lezen over enkele activiteiten van de afgelopen maanden, met leuke foto's.ga ervan genieten of laat het je inspireren.

 

Stella Peters-Hessels (CZT-12)

Certifed Zentangle Teacher

www.startangle.nl

E: stell49@outlook.com


Het Zentangle-boek  

Het Zentangle-boek is nu reeeds verkrijgbaar.

Auteur:                              Rick Roberts en Maria Thomas

Prijs:                    € 19,99

ISBN:                   9789043918671

uitgeverij: KOSMOS

 

Hét boek van de grondleggers van Zentangle:Rick Roberts en Maria Thomas!

Dit boek bracht ik mee van de Seminar bij Rick en Maria in 2013. Het boek was uitgegeven in de  Engelse taal, maar nu dus vertaald in het Nederlands. Maria en Rick beschrijven hierin hún verhaal over de totstandkoming van de tekentechniek van Zentangle. Daarbij staan er zeer veel tekeningen in ter inspiratie. Je kunt duidelijk zien aan de vele kleurige illustraties, dat Maria een kalligrafe is. Dit boek kijk ik dagelijks in, nog steeds verrast mij de eenvoudige tekentechniek die Zentangle heet.

Wil je meer weten over Rick en Maria en  de filosofie van Zentangle? Wil je je laten inspireren door de grondleggers van Zentangle,,, dan is dit boek in de Nederlandse taal zeker een aanrader ter inspiratie.

Nicht Joke Driessen bracht deze prachtige kleurpotloden mee uit Amerika. Of ik er blij mee ben??? Nou en of! Zengems kun je met allerlei kleurpotloden kleuren, toch zijn deze prismacolors de fijnste voor me.

Workshop Gengems kun je al volgen na een Basisworkshop Zentangle. Workshops in Dongen zijn op de data: dinsdagavond 31 mei en op 18 juni van 19.00-21.00/21.30 uur. Je bent van harte welkom! Bovenstaande Zengems zijn getekend door Anja Cloïn tijdens de workshop Zengems op 30 april.

Klik hier om een titel of tekst toe te voegen.

---

Naschoolse activiteit

Anspachschool te Dongen

Zentangle met dertien kinderen van de groepen 3, 4 en 5, hoe leuk is dat! Wat een enthousiasme van de groep. Zes lessen volgden zij en ik hoorde ze nu al zeggen dat ze thuis en op school al veel tanglen. Zentangle is een methode die iedereen kan leren. Hoe verschillend de kinderen ook zijn, ze maken allemaal tijdens de les een kunstwerkje.

Bravo voor

Aafke, Babet Evi, Hanneke, Isis,Julia, Mijke, Kas,Kirsten, Rav, Robin, Sem en Xaviera,

 Een foto van de Basis 1 workshopTanglen én..van paaseieren . Naast de tangles die ik aanleer, mogen ze zelf in een boek een tangle uitkiezen en uitproberen. Reuze knap en dat wordt veel gedaan, wat een creatieviteit hebben deze kinderen!.

 

Internationale Hobbybeurs in Dongen op 2 en 3 april.

Tijdens de beurs was er maar even tijd om alles te bewonderen. Ik heb de meest prachtige hobby's bewonderd. We zijn een creatief volkje, dat was wel te zien. Doordat er veel belangstellenden waren voor de korte workshops vond ik het een zeer geslaagd evenement. Verschillende mensen werden zo enthousiast, dat ze direct intekenden voor een workshop. Heerlijk om zoveel mensen blij te maken met deze prachtige tekentechniek van Zentangle! 

 

 

.

Drie generaties enthousiast en geconcentreerd aan het tanglen. Hier zie je duidelijk dat een workshop Zentangle voor alle leeftijden is. En wie heeft welke zentangle gemaakt, zoon, vader of Kleinzoon??? Niet te zien toch? Zo zie je maar,. Zentangle is voor alle leeftijden.

---

Demonstraties in een winkel

Graag promoten we als   Certified Zentangle Teachers de tekentechniek van Zentangle. Dit doen we bij evenementen en vanaf nu geven we demonstraties in winkels. Talens Apeldoorn ( Bryunzeel/Sakura) kwam met dit initiatief en heeft de organisatie in handen gegeven van WMF PEOPLE. Mijn  eerst demonstratie was in de Bruna in Sleeuwijk. Een prachtige winkel waar ik met veel enthousiaste bezoekers heb kunnen tanglen. Naast de workshops bij evenementen is het demonstreren een nieuwe ervaring voor me. Ik heb ervan genoten. voegen.

Workshop bij Vrouwen van Nu in Koudekerke

Een enthousiaste grote groep dames kwam af op de workshop Zentangle. Het was een gezellig samenzijn en met prachtige creaties gingen de dames tevreden naar huis. Met dank aan de organisatie en Janny Serier.

 

Een middag tanglen in Nijmegen na de jaarvergadering van de vereniging voor slechthorenden. Een bijzondere ervaring om bij deze groep een workshop te geven. Het was een goed georganiseerde dag, Er was een ringleiding in de ruimte, zodat ik verstaanbaar was met behulp van een microfoon. Tevens was er een "tolk", die al wat ik zei uit typte en die woorden verschenen  meteen op een  groot scherm. ( ook mijn  ehh's verschenen op het scherm, grappig!). Met dank aan José Leyten, de voorzitter van die vereniging, voor de organisatie en de uitnodiging.

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik actief op allerlei gebied rondom Zentangle en ja, ik geniet er enorm van. 

Hopelijk geeft deze nieuwsbrief je  veel inspiratie. Na de lente komt de zomer er aan, lekker luieren in het zonnetje is heerlijk om te doen. Maar... even tanglen is fijn én ontspannend. Zoals je weet, je hebt niet veel ruimte nodig en veel materiaal hoef je niet mee te nemen als je wilt tanglen. Tip: Ben je op het strand... zoek wat schelpjes en tangle ze.

HELLUP............Dat brengt me op het idee om nog eens te vragen:  heb je schelpen over, doe je er niks mee, ik wil ze graag. En ga je naar het buitenland... dan mag je voor mij grote schelpen meebrengen. Ik ben bijna door mijn voorraad heen...

Geniet van het mooie weer, hopelijk gaat de zon veel schijnen! en vooral

Veel tangleplezier,
Stella

 

---