Agenda/Workshops 2017-08-01T08:10:47+00:00

 • do
  17
  jan
  2019
  12:10 uur-13:10 uurH. Hartschool te Dongen

  Een foto van de Zentangle onderbouwactiviteit. kerstmis 2018

  Een tussenschoolse activiteit voor de kinderen van de onderbouw. Zonder oefening kunnen de kinderen  in januari op een donderdag meedoen aan deze tekentechniek. Bij Zentangle kun je geen fouten maken, hoogstens variaties.

 • vr
  18
  jan
  2019
  09:30 uur-12:30 uurDongen

  Ter kennisname: vanaf maart 2019 wordt er een  5 delige serie Zentangle workshops ( inclusief een Basisworkshop) aangeboden via "Het Kunstpodium" te Dongen. Deze workshops vinden plaats in "De Cammeleur" te Dongen.

  Zentangle®
  Een rustgevende tekenmethode.
  Rick Roberts en Maria Thomas zijn de bedenkers van Zentangle®, een tekenmethode waarbij het niet gaat om het eindresultaat van je tekenwerk, maar om het proces. Door simpele, gestructureerde patronen te herhalen en te combineren, maar je de meest bijzondere kunstwerken. Het ziet er ingewikkeld uit, maar iedereen kan het!

  Tijdens de workshop gebruik je de Sakura Pigma Micron, een fineliner met permanente, diepzwarte inkt, hét "instrument" voor Zentangle®!
  Je leert stap voor stap de tekentechniek van de Zentangle®. In één cursus worden Zentangle-creaties getekend op een "tile"(8.9/8.9cm), door gebruik te maken van gestructureerde patronen.  Je leert je eigen manier van tekenen kennen. (yoga for the brain) Tevens leer je de achtergronden en de filosofie van Zentangle en ga je met  zelfgemaakte kunstwerkjes naar huis. Fouten zijn er niet bij Zentangle, dus iedereen kan het leren.

  Tip: Geef een workshop cadeau aan iemand, of... aan jezelf! 🙂

  prijs: € 29,50 per persoon inclusief materialen ( tiles, micronpen, potlood en doezelaar)

  opgave via de website of email.

  Stella Peters-Hessels

  Certified Zentangle Teacher

  www.startangle.nl

  stell49@outlook.com

  https://www.facebook.com/startangleNL/

  tel:+31(0)652034234

  Graag zie ik je op een van de workshops.

 • do
  24
  jan
  2019
  12:10 uur-13:10 uurH. Hartschool te Dongen

  Een tussenschoolse activiteit voor de kinderen van de onderbouw. Zonder oefening kunnen de kinderen in januari op een donderdag meedoen aan deze tekentechniek. Bij Zentangle kun je geen fouten maken, hoogstens variaties. kun je dit tekenen:     .  -  )  s  o  dan kun je tanglen. alle patronen zijn samengesteld met een of meerdere lijnen zoals de stip, streep, boog, golfje en rondje.

 • do
  31
  jan
  2019
  12:10 uur-13:10 uurH. Hartschool te Dongen

  Een tussenschoolse activiteit voor de kinderen van de onderbouw. Zonder oefening kunnen de kinderen vier keer in januari op een donderdag meedoen aan deze tekentechniek. Bij Zentangle kun je geen fouten maken, hoogstens variaties. kun je dit tekenen:     .  -  )  s  o  dan kun je tanglen. alle patronen zijn samengesteld met een of meerdere lijnen zoals de stip, streep, boog, golfje en rondje.

 • do
  21
  mrt
  2019
  19:30 uur-21:30 uurDe Cammeleur te Dongen

  5 lessen Zentangle® georganiseerd door “Het Kunstpodium” te Dongen.

  De lessen zijn op 21 maart, 4 april, 18 april, 9 mei, 23 mei 2019

  De prijs voor deelname aan deze unieke lessen, wordt door het Kunstpodium nog bekend gemaakt.

  Introductietekst van Zentangle:

  Zentangle®
  Een rustgevende tekenmethode.

  Rick Roberts en Maria Thomas zijn de bedenkers van Zentangle®, een tekenmethode waarbij het niet gaat om het eindresultaat van uw tekenwerk, maar om het proces. Door simpele, gestructureerde patronen te herhalen en te combineren, maakt u de meest bijzondere kunstwerken. Het ziet er ingewikkeld uit, maar iedereen kan het leren. Fouten maak je niet bij Zentangle, hoogstens een variatie.

  Tijdens de workshop gebruikt u de Sakura Pigma Micron, een fineliner met permanente, diepzwarte inkt, watervast en lichtecht, hét "instrument" voor Zentangle®. Stap voor stap leert u de tekentechniek van de Zentangle®.

  Naast het tekenen op tiles, kunt u tanglen op verschillende andere materialen met de pennen van Sakura. In elke les tanglen we een tangle op een Jacobsschelp zodat  de schelp af is tijdens laatste les.  

  Les 1: Introductie van de  Zentangle ® tekenmethode.

  - De filosofie achter deze methode wordt uitgelegd en zonder oefening tekent u op een tile (kaartje van geperst katoen Fabriano papier van 8.9/8.9cm) vier verschillende soorten tangles ( getekende patronen). U maakt kennis met de hulplijnen én het schaduwen van de tile en leert u uw eigen manier van tekenen kennen.   Heb je de basis workshop al gevolgd, dan krijg je een andere opdracht en verras je jezelf.                                                                                                                       -We tekenen het eerste Zentanglepatroon op de  Jacobsschelp.

  Les 2: tangleations     

                                                                                                                                                          Een uitdagende les, waarbij u een tangle op verschillende manieren gaat “ontdekken” én u gaat tangles leren combineren. Hierdoor leert u de eigenschappen van een tangle beter kennen en verrast u uzelf.

  Les 3: Tips en trucjes om een rand/ kader te tanglen. 

  De lijst van een schilderij kan  soms net zo bijzonder zijn als het schilderij zelf. Veel tangles lenen zich uitstekend voor het maken van een kader.

  Les 4: Zia: Zentangle Inspirated Art. De Zengem

  U tekent een ronde vorm die op een prachtige manier wordt  ingekleurd met kleurpotloden. Deze zogenaamde “Zengem(s)” versiert u met tangles.                                                                                                                                                                                les 5: 

   Zia  tanglen op schelpen   

                                                                                                                                                                                                                          Naast het afmaken van de Jacobsschelp is er de mogelijkheid om op andere schelpen te tanglen. Een “tanglefeestje” op de laatste workshop.

Mogelijkheden voor workshops:

 In Dongen(NB) of op een door u gewenste locatie , worden de workshops gehouden.

Een workshop kunt u afspreken voor een bepaalde activiteit.  Het kan zijn  voor een evenement, demonstratie, een familiefeest, vrienden-vriendinnenfeest of als u medewerkers /collega’s, kinderen in de klas,  hun creatieve kant wilt laten ontdekken. Tot de mogelijkheden behoort om van alle kunstwerkjes die gemaakt worden één geheel te maken/ ieder levert zijn eigen bijdrage aan het team of in de groep. Dit kan voor elk aantal personen.
wp_20160820_16_00_03_prowp_20160820_15_51_17_pro
Vanwege mijn achtergrond (leraar in het Basisonderwijs) geef  ik graag  workshops Zentangle op kinderfeesten en bij naschoolse activiteiten.  Met de tekenmethode Zentangle kan ik op elk gewenst thema aansluiten. Voor elk budget is er wel een mogelijkheid om een workshop zentangle te organiseren.
WP_20160716_14_28_31_Prohand-kinderen
Zentangle is een leuke activiteit om te introduceren in een klas bv. tijdens een kunstproject op school. Iedereen ( vanaf ongeveer 5 jaar) kan deze tekenkunstvorm leren.(vraag naar de mogelijkheden voor in de klas, ik kan ter introductie met leenmateriaal een kennismakingsles geven).
Een officiële Zentangle Basiscursus is al te volgen vanaf € 25,00 ( inclusief materiaal), terwijl er op locatie reeds speciale workshops gegeven kunnen worden vanaf € 10,00 per persoon.
Graag tot ziens bij een van de Zentangle Art  activiteiten.

https://www.facebook.com/startangleNL/

DSCN3211[1]DSCN2119