Agenda/Workshops 2017-08-01T08:10:47+00:00

 • do
  21
  mrt
  2019
  12:15 uur-13:15 uurH. Hartschool te Dongen

  Tijdens de tussenschoolse activiteit op de H. Hartschool, tanglen we 5 weken achter elkaar op de donderdagmiddag aan één werkstuk voor Pasen. Want de laatste les  op 18 april sluit aan op... de paasdagen. Ik kijk er al naar uit om met die creatieve kinderen van deze Basisschool aan de slag te gaan.

 • do
  21
  mrt
  2019
  19:30 uur-21:30 uurDe Cammeleur te Dongen

  Flyer Zentangle_Mrt19[15154]

  ( open bovenstaande en je ziet de flyer van "Het kunstpodium voor deze lessenserie

  5 lessen Zentangle® georganiseerd door “Het Kunstpodium” te Dongen.

  Opgave voor deze workshops via www.hetkunstpodium.nl

  De lessen zijn op 21 maart, 4 april, 18 april, 9 mei, 23 mei 2019

  BASISCURSUS TANGLES TEKENEN (ZENTANGLE®) VOOR VOLWASSENEN

  De cursus in het kort

  Tangles tekenen (Zentangle®) is hot! De vertaling van Tangle is ‘wirwar’/’knoop’. Het is een laagdrempelige (rustgevende) tekenmethode. Bij tangle tekenen gaat het niet om het eindresultaat van uw tekenwerk, maar vooral om het proces. Door simpele, gestructureerde patronen te herhalen en te combineren, maakt u de meest bijzondere kunstwerken. Het ziet er ingewikkeld uit, maar iedereen kan het leren. Fouten kun je niet maken, hoogstens een variatie.

  Tijdens de workshop gebruikt u de Sakura Pigma Micron, een fineliner met permanente, diepzwarte inkt, hét ‘instrument’ voor Zentangle®. Stap voor stap leert onze docent de tekentechniek van het tangle tekenen. We tekenen op speciaal Zentangle papier en elke les maken we ook tangles op een Jacobsschelp. Aan het eind van de cursus is deze creatieve Jacobsschelp af.

  Voor wie?
  Deze cursus is geschikt voor iedereen. Ook voor diegenen die al eens een basiscursus heeft gevolgd; u krijgt dan een uitdagende opdrachten.

  Waar, wanneer, lessen
  Locatie: De Cammeleur, Hoge Ham 126 te Dongen, zaal 3
  Data: donderdagen 21-3, 4-4, 18-4, 9-5 en 23-5
  Lesdag-/tijd:  van 19.30-21.30 uur
  Aantal lessen: 5
  Docent: Stella Peters-Hessels
  Cursusprijs: € 85,- exclusief materiaalkosten (tiles, pen, schelpen, doezelaar en potlood) à € 12,50 p.p. (bij de docent in de les aan te schaffen)

  De cursus gaat door vanaf 6 deelnemers (met een maximum van 12 personen)

  Introductietekst van Zentangle:

  Zentangle®
  Een rustgevende tekenmethode.

  Rick Roberts en Maria Thomas zijn de bedenkers van Zentangle®, een tekenmethode waarbij het niet gaat om het eindresultaat van uw tekenwerk, maar om het proces. Door simpele, gestructureerde patronen te herhalen en te combineren, maakt u de meest bijzondere kunstwerken. Het ziet er ingewikkeld uit, maar iedereen kan het leren. Fouten maak je niet bij Zentangle, hoogstens een variatie.

  Tijdens de workshop gebruikt u de Sakura Pigma Micron, een fineliner met permanente, diepzwarte inkt, watervast en lichtecht, hét "instrument" voor Zentangle®. Stap voor stap leert u de tekentechniek van de Zentangle®.

  Ik kijk al uit om samen met u te gaan tanglen.                                                                                                          Graag tot ziens in  ons nieuwe cultureel Centrum: "De Cammeleur" .

  Stella

 • vr
  29
  mrt
  2019
  19:00 uurDongen

  Op uitnodiging van een Buurtvereniging in Dongen, gaan de deelnemers rondom een letter tanglen en maken daardoor kennis met de tekentechniek van Zentangle.(besloten groep)

  Wil men meer weten van Zentangle®, dan kan dat ook! Het kunstpodium organiseert een 5 lessenserie : Basiscursus tekenen van tangles! De eerste les start op 21 maart. Je bent van harte welkom. Opgave via: www.hetkunstpodium.nl

  Graag tot ziens,

  Stella

   

 • ma
  06
  mei
  2019
  16:00 uur-17:00 uurDe Tovertuin te Dongen

  In vier lessen tanglen we een "schatten"doosje om al je mooie spulletjes in te bewaren. Lijkt het je moeilijk? Nee hoor, als je deze tekens kunt tekenen: . - 0 S o kun je al meedoen.                     Ben je op maandag in De Tovertuin na schooltijd..... doe dan gezellig mee. Ik kijk al uit om met je samen te gaan tanglen.

  data: 6 mei, 13 mei, 20 mei, 27 mei.

Mogelijkheden voor workshops:

 In Dongen(NB) of op een door u gewenste locatie , worden de workshops gehouden.

Een workshop kunt u afspreken voor een bepaalde activiteit.  Het kan zijn  voor een evenement, demonstratie, een familiefeest, vrienden-vriendinnenfeest of als u medewerkers /collega’s, kinderen in de klas,  hun creatieve kant wilt laten ontdekken. Tot de mogelijkheden behoort om van alle kunstwerkjes die gemaakt worden één geheel te maken/ ieder levert zijn eigen bijdrage aan het team of in de groep. Dit kan voor elk aantal personen.
wp_20160820_16_00_03_prowp_20160820_15_51_17_pro
Vanwege mijn achtergrond (leraar in het Basisonderwijs) geef  ik graag  workshops Zentangle op kinderfeesten en bij naschoolse activiteiten.  Met de tekenmethode Zentangle kan ik op elk gewenst thema aansluiten. Voor elk budget is er wel een mogelijkheid om een workshop zentangle te organiseren.
WP_20160716_14_28_31_Prohand-kinderen
Zentangle is een leuke activiteit om te introduceren in een klas bv. tijdens een kunstproject op school. Iedereen ( vanaf ongeveer 5 jaar) kan deze tekenkunstvorm leren.(vraag naar de mogelijkheden voor in de klas, ik kan ter introductie met leenmateriaal een kennismakingsles geven).
Een officiële Zentangle Basiscursus is al te volgen vanaf € 25,00 ( inclusief materiaal), terwijl er op locatie reeds speciale workshops gegeven kunnen worden vanaf € 10,00 per persoon.
Graag tot ziens bij een van de Zentangle Art  activiteiten.

https://www.facebook.com/startangleNL/

DSCN3211[1]DSCN2119