• do
  10
  jan
  2019
  12:10 uur-13:10 uurH. Hartschool te Dongen

  Op deze foto: een voorbeeld van Zentangle in de onderbouw van de H. Hartschool in 2018.

  Een tussenschoolse activiteit voor de kinderen van de onderbouw. Zonder oefening kunnen de kinderen vier keer in januari op een donderdag meedoen aan deze tekentechniek. Bij Zentangle kun je geen fouten maken, hoogstens variaties. kun je dit tekenen:     .  -  )  s  o  dan kun je tanglen. alle patronen zijn samengesteld met een of meerdere lijnen zoals de stip, streep, boog, golfje en rondje.

 • do
  17
  jan
  2019
  12:10 uur-13:10 uurH. Hartschool te Dongen

  Een foto van de Zentangle onderbouwactiviteit. kerstmis 2018

  Een tussenschoolse activiteit voor de kinderen van de onderbouw. Zonder oefening kunnen de kinderen  in januari op een donderdag meedoen aan deze tekentechniek. Bij Zentangle kun je geen fouten maken, hoogstens variaties.

 • vr
  18
  jan
  2019
  09:30 uur-12:30 uurDongen

  Ter kennisname: vanaf maart 2019 wordt er een  5 delige serie Zentangle workshops ( inclusief een Basisworkshop) aangeboden via "Het Kunstpodium" te Dongen. Deze workshops vinden plaats in "De Cammeleur" te Dongen.

  Zentangle®
  Een rustgevende tekenmethode.
  Rick Roberts en Maria Thomas zijn de bedenkers van Zentangle®, een tekenmethode waarbij het niet gaat om het eindresultaat van je tekenwerk, maar om het proces. Door simpele, gestructureerde patronen te herhalen en te combineren, maar je de meest bijzondere kunstwerken. Het ziet er ingewikkeld uit, maar iedereen kan het!

  Tijdens de workshop gebruik je de Sakura Pigma Micron, een fineliner met permanente, diepzwarte inkt, hét "instrument" voor Zentangle®!
  Je leert stap voor stap de tekentechniek van de Zentangle®. In één cursus worden Zentangle-creaties getekend op een "tile"(8.9/8.9cm), door gebruik te maken van gestructureerde patronen.  Je leert je eigen manier van tekenen kennen. (yoga for the brain) Tevens leer je de achtergronden en de filosofie van Zentangle en ga je met  zelfgemaakte kunstwerkjes naar huis. Fouten zijn er niet bij Zentangle, dus iedereen kan het leren.

  Tip: Geef een workshop cadeau aan iemand, of... aan jezelf! 🙂

  prijs: € 29,50 per persoon inclusief materialen ( tiles, micronpen, potlood en doezelaar)

  opgave via de website of email.

  Stella Peters-Hessels

  Certified Zentangle Teacher

  www.startangle.nl

  stell49@outlook.com

  https://www.facebook.com/startangleNL/

  tel:+31(0)652034234

  Graag zie ik je op een van de workshops.

 • do
  24
  jan
  2019
  12:10 uur-13:10 uurH. Hartschool te Dongen

  Een tussenschoolse activiteit voor de kinderen van de onderbouw. Zonder oefening kunnen de kinderen in januari op een donderdag meedoen aan deze tekentechniek. Bij Zentangle kun je geen fouten maken, hoogstens variaties. kun je dit tekenen:     .  -  )  s  o  dan kun je tanglen. alle patronen zijn samengesteld met een of meerdere lijnen zoals de stip, streep, boog, golfje en rondje.

 • do
  31
  jan
  2019
  12:10 uur-13:10 uurH. Hartschool te Dongen

  Een tussenschoolse activiteit voor de kinderen van de onderbouw. Zonder oefening kunnen de kinderen vier keer in januari op een donderdag meedoen aan deze tekentechniek. Bij Zentangle kun je geen fouten maken, hoogstens variaties. kun je dit tekenen:     .  -  )  s  o  dan kun je tanglen. alle patronen zijn samengesteld met een of meerdere lijnen zoals de stip, streep, boog, golfje en rondje.

 • vr
  01
  mrt
  2019
  09:30 uur-11:30 uurDe Vlinderboom te Dongen

  De voorgetekende draak wordt door de kinderen voorzien van scherpe tanden, schubben en haren. Het lijf wordt getangled en daarna krijgt de draak een kleur na keuze. Een superleuke les voor de carnavalsvierders.

 • di
  12
  mrt
  2019
  16:00 uur-17:00 uur Basisschool De Biezenkring Dongen

  Zentangle Aboriginal Art

  Jij kan dit ook! Dat is de slogan van deze rustgevende tekenmethode. Je hoeft alleen maar stipjes, boogjes, rondjes en streepjes te tekenen en dan maak je de mooiste patronen en symbolen. We gaan aan de slag met de basislijnen van de Aboriginals uit Australië. Hun dieren, waaronder de gekko, zijn voorgetekend. Met kleurpotloden en een zwarte pen versieren de kids de dieren verder. Doe je gezellig mee met juf Stella?

  Data: Dinsdag 12, 19 en 26  maart, 2, 9 en 16 april  2019

  Tijd: 16.00 uur tot 17.00 uur

  Aantal lessen: 6

  Prijs: €18,00 + €3,- materiaalkosten

  Locatie:

  Maximaal aantal leerlingen: 20

  Bij deze activiteit worden de kinderen tussen 15.30 en 16.00 uur opgevangen. Als je kind op deze school zit, hoef je dus niet tussentijds naar school te komen.

  ( Opgave via "Het Kunstpodium": klik aan het woord Search , (zie bovenaan) en je kunt je meteen opgeven). 

  Graag tot ziens op de "Biezenkring".

  Groeten van Stella Peters-Hessels

  Gecertificeerde Zentangle Docente

 • vr
  15
  mrt
  2019
  13:30 uur-17:00 uurBreda

  Een workshop Zentangle®(op uitnodiging), voor een besloten groep.

  Tangles tekenen met je vriendinnen, hoe leuk is dat!  De tekentechniek Zentangle® is hot!

  Iedereen zonder vooroefening mee tekenen.De vriendinnen en buren gaan naar huis met een kunstwerkje, want: "Dit kan jij ook!" is de slogan van Zentangle. Je kunt geen fouten maken, hoogstens een variatie.

  Graag ontmoet ik jullie op 15 maart.

  Stella

   

 • do
  21
  mrt
  2019
  12:15 uur-13:15 uurH. Hartschool te Dongen

  Tijdens de tussenschoolse activiteit op de H. Hartschool, tanglen we 5 weken achter elkaar op de donderdagmiddag aan één werkstuk voor Pasen. Want de laatste les  op 18 april sluit aan op... de paasdagen. Ik kijk er al naar uit om met die creatieve kinderen van deze Basisschool aan de slag te gaan.

 • di
  26
  mrt
  2019
  16:00 uur-17:00 uurBasisschool De Biezenkring te Dongen

  De kunstkanjers tanglen de dieren die in Australië voorkomen. : de koalabeer, de gekko, het vogelbekdier en een slang. DeBasislijnen van Zentangle zijn een streepje, stipje, rondje, golfje en een s-golf. ( - . o (  s ) De aboriginals gebruiken veel symbolen in hun kunstwerken. Alle symbolen zijn ook samenstellingen van de basislijnen die we bij Zentangle gebruiken. Bij Zentangle maak je geen fouten, hoogstens variaties, dus de kinderen tussen de 8-11 jaar kunnen deze tekentechniek Zentangle  leren. In 6 lessen leren ze tanglen én kleuren in een van de Aboriginal stijlen.

 • vr
  29
  mrt
  2019
  19:00 uurDongen

  Op uitnodiging van een Buurtvereniging in Dongen, gaan de deelnemers rondom een letter tanglen en maken daardoor kennis met de tekentechniek van Zentangle.(besloten groep)

  Wil men meer weten van Zentangle®, dan kan dat ook! Het kunstpodium organiseert een 5 lessenserie : Basiscursus tekenen van tangles! De eerste les start op 21 maart. Je bent van harte welkom. Opgave via: www.hetkunstpodium.nl

  Graag tot ziens,

  Stella

   

 • do
  04
  apr
  2019
  19:30 uur-21:30 uurDe Cammeleur te Dongen

  Flyer Zentangle_Mrt19[15154]

  ( open bovenstaande en je ziet de flyer van "Het kunstpodium voor deze lessenserie

  5 lessen Zentangle® georganiseerd door “Het Kunstpodium” te Dongen.

  Opgave voor deze workshops via www.hetkunstpodium.nl

  De lessen zijn op 21 maart, 4 april, 18 april, 9 mei, 23 mei 2019

  BASISCURSUS TANGLES TEKENEN (ZENTANGLE®) VOOR VOLWASSENEN

  De cursus in het kort

  Tangles tekenen (Zentangle®) is hot! De vertaling van Tangle is ‘wirwar’/’knoop’. Het is een laagdrempelige (rustgevende) tekenmethode. Bij tangle tekenen gaat het niet om het eindresultaat van uw tekenwerk, maar vooral om het proces. Door simpele, gestructureerde patronen te herhalen en te combineren, maakt u de meest bijzondere kunstwerken. Het ziet er ingewikkeld uit, maar iedereen kan het leren. Fouten kun je niet maken, hoogstens een variatie.

  Tijdens de workshop gebruikt u de Sakura Pigma Micron, een fineliner met permanente, diepzwarte inkt, hét ‘instrument’ voor Zentangle®. Stap voor stap leert onze docent de tekentechniek van het tangle tekenen. We tekenen op speciaal Zentangle papier en elke les maken we ook tangles op een Jacobsschelp. Aan het eind van de cursus is deze creatieve Jacobsschelp af.

  Voor wie?
  Deze cursus is geschikt voor iedereen. Ook voor diegenen die al eens een basiscursus heeft gevolgd; u krijgt dan een uitdagende opdrachten.

  Waar, wanneer, lessen
  Locatie: De Cammeleur, Hoge Ham 126 te Dongen, zaal 3
  Data: donderdagen 21-3, 4-4, 18-4, 9-5 en 23-5
  Lesdag-/tijd:  van 19.30-21.30 uur
  Aantal lessen: 5
  Docent: Stella Peters-Hessels
  Cursusprijs: € 85,- exclusief materiaalkosten (tiles, pen, schelpen, doezelaar en potlood) à € 12,50 p.p. (bij de docent in de les aan te schaffen)

  De cursus gaat door vanaf 6 deelnemers (met een maximum van 12 personen)

  Introductietekst van Zentangle:

  Zentangle®
  Een rustgevende tekenmethode.

  Rick Roberts en Maria Thomas zijn de bedenkers van Zentangle®, een tekenmethode waarbij het niet gaat om het eindresultaat van uw tekenwerk, maar om het proces. Door simpele, gestructureerde patronen te herhalen en te combineren, maakt u de meest bijzondere kunstwerken. Het ziet er ingewikkeld uit, maar iedereen kan het leren. Fouten maak je niet bij Zentangle, hoogstens een variatie.

  Tijdens de workshop gebruikt u de Sakura Pigma Micron, een fineliner met permanente, diepzwarte inkt, watervast en lichtecht, hét "instrument" voor Zentangle®. Stap voor stap leert u de tekentechniek van de Zentangle®.

  Ik kijk al uit om samen met u te gaan tanglen.                                                                                                          Graag tot ziens in  ons nieuwe cultureel Centrum: "De Cammeleur" .

  Stella

 • do
  11
  apr
  2019
  12:10 uur-13:10 uurH. Hartschool te Dongen

   In 5 lessen Zentangle tanglen de kinderen een bloemen/paasmand. Ze leren spelenderwijs stap voor stap bloemen maken, het effect van ronde lijnen, hoe kun je je kleur "warmer "maken en hoe teken je een paashaas of paaskuiken.

  de data van de lessen zijn: 21 maart,28 maart, 4 april, 11 april, en de laatste les , net voor Pasen op 18 april.

  18 leerlingen zijn enthousiast begonnen aan hun paasmand.

 • di
  16
  apr
  2019
  16:00 uur-17:00 uurBasisschool De Biezenkring

  Zentangle meets Aboriginal art: De organisatie: "Het Kunstpodium" in Dongen geeft Kunstkanjers de mogelijkheid om kennis te maken met kunst. In 6 lessen leren de kinderen over tangles tekenen, hoe kleur je, hoe maak je stap voor stap een nieuw patroon ( tangle) hoe maak je gebruik van potlood en doezelaar en ook maken ze kennis met de basislijnen van Zentangle en de symbolen van Aboriginal Art. les 5: 9 april, les 6:  16 april (ouders zijn de laatste les welkom van 16;45-17:00 uur).

 • ma
  06
  mei
  2019
  16:00 uur-17:00 uurDe Tovertuin te Dongen

  In vier lessen tanglen we een "schatten"doosje om al je mooie spulletjes in te bewaren. Lijkt het je moeilijk? Nee hoor, als je deze tekens kunt tekenen: . - 0 S o kun je al meedoen.                     Ben je op maandag in De Tovertuin na schooltijd..... doe dan gezellig mee. Ik kijk al uit om met je samen te gaan tanglen.

  data: 6 mei, 13 mei, 20 mei, 27 mei.

 • do
  09
  mei
  2019
  19:30 uur-21:30 uurDe Cammeleur zaal 3 te Dongen

  18 april, 9 mei en 23 mei: nog 3 lessen volop informatie van Zentangle.

  op 18 april: Na twee basislessen met informatie over tangles en schaduwen, gaan we aan de slag met randen tekenen. Hoe doe je dat en wat is handig? Allerlei tips krijg je om een mooie rand rondom b.v. van een schilderij te maken met Zentangle patterns.

  9 mei gaan we aan de slag met de zenbuttons en 23 mei tanglen we op schelpen. Tijdens elke workshop ruimen we een half uurtje in om te tanglen op een Jacobsschelp.

   

 • za
  18
  mei
  2019
  10:00 uur-14:30 uurCOBA Begeleiding (Velperweg 25 6824 BC Arnhem)

  De  instelling COBA te Arnhem organiseert workshops in kleine groepen voor autistische kinderen. Uit ervaring is bekend dat deze groep kinderen baat kan hebben bij deze tekenmethode. Het is rustig en overzichtelijk en de kinderen maken geen fouten.

 • zo
  02
  jun
  2019
  2- of 3 uurDongen of op locatie naar uw keuze (bij een groepje)

  Wil je graag de tekentechniek van Zentangle leren? In september/oktober start er weer een workshopserie in Dongen.( georganiseerd door "Het Kunstpodium".

  Mocht je alleen geïnteresseerd zijn in een Basisworkshop, neem dan gerust contact op, dan zoeken we naar een geschikte datum.

  (2 juni is de datum van publicatie, niet van workshops)

  stell49@outlook.com

 • wo
  05
  jun
  2019
  19:30 uur -21:30 uurDe Cammeleur zaal 3 te Dongen


  Beste lezer,

  Wegens het succes van de cursus in het voorjaar 2019, wil in het najaar  "Het Kunstpodium" weer een  korte cursus Tangles tekenen organiseren(Zentangle®).

  Een leuke korte cursus speciaal voor mensen die van tekentechnieken houden.

  Wat houdt de cursus in?
  Tangles tekenen (Zentangle®) is hot! Een tangle in het Engels ‘wirwar’/’knoop’. Het is een laagdrempelige (rustgevende) tekenmethode. Bij tangle tekenen gaat het niet om het eindresultaat van uw tekenwerk, maar vooral om het proces. Door simpele, gestructureerde patronen te herhalen en te combineren, maakt u de meest bijzondere kunstwerken. Het ziet er ingewikkeld uit, maar iedereen kan het leren. Fouten kun je niet maken, hoogstens een variatie.

  Tijdens de workshop gebruikt u de Sakura Pigma Micron, een fineliner met permanente, diepzwarte inkt, watervast en lichtecht: hét ‘instrument’ voor Zentangle®. Stap voor stap leert u de tekentechniek van het tangle tekenen.

  Naast het tekenen op tiles, kunt u tanglen op verschillende andere materialen met de pennen van Sakura.

  Data en tijd worden later doorgegeven.

  Graag tot ziens in "De Cammeleur"

   

 • ma
  15
  jul
  2019
  10:00 uur-11:30 uurStrandcamping Groede

  Zentangle aan zee:

  Op Strandcamping Groede kunnen maximaal 15 toeristen zich ook deze zomer zich weer inschrijven voor een Zentangle workshop. ( € 5,-- p.p.) Om de veertien dagen op maandagmorgen wordt er een Zentangle workshop gegeven in de vernieuwde Brasserie. De workshop is niet leeftijdsgebonden, iedereen die een pen kan vasthouden kan meedoen. Het thema van vandaag is: De Zeehond die je in de Zeeuwse wateren kunt tegen komen. Over veertien dagen tekenen we op schelpen. Doe je mee?? Graag tot ziens op Strandcamping Groede.

  Stella Peters-Hessels,

  Gecertificeerde Zentangle Docente

 • ma
  29
  jul
  2019
  10:00 uur-11:30 uurStrandcamping Groede ( Zeeuws-Vlaanderen)

  Zentangle aan zee:

  Op Strandcamping Groede kunnen maximaal 15 toeristen zich ook deze zomer zich weer inschrijven voor een Zentangle workshop. ( € 5,-- p.p.) Om de veertien dagen op maandagmorgen wordt de workshop gegeven in de vernieuwde Brasserie. De workshop is niet leeftijdsgebonden, iedereen die een pen kan vasthouden kan meedoen.

  Het thema van vandaag is: Tanglen op schelpen.

  Over veertien dagen is het thema: De Zeehond die je in de Zeeuwse wateren kunt tegen komen. Doe je mee?? Graag tot ziens op Strandcamping Groede.

  Stella Peters-Hessels,

  Gecertificeerde Zentangle Docente

   

 • zo
  04
  aug
  2019
  10:00 uur-12:00 uurCamping St. Kruis in Zeeuws-Vlaanderen

  Zentangle op de camping

  Op de camping kunnen maximaal 15 toeristen zich ook deze zomer zich weer inschrijven voor een Zentangle workshop. ( € 5,-- p.p.)Op zondagmorgen 4 augustus wordt de workshop gegeven in het mooie restaurant aldaar. De workshop is niet leeftijdsgebonden, iedereen die een pen kan vasthouden kan meedoen. Het thema van vandaag is: Tanglen op een Jacobsschelp. Doe je mee?? Graag tot ziens

  Stella Peters-Hessels,

  Gecertificeerde Zentangle Docente

 • ma
  12
  aug
  2019
  10:00 uur-11:30 uurStrandcamping Groede ( Zeeuws-Vlaanderen)

  Zentangle aan zee:

  Op Strandcamping Groede kunnen maximaal 15 toeristen zich ook deze zomer zich weer inschrijven voor een Zentangle workshop. ( € 5,-- p.p.) Om de veertien dagen op maandagmorgen wordt de workshop gegeven in de vernieuwde Brasserie. De workshop is niet leeftijdsgebonden, iedereen die een pen kan vasthouden kan meedoen.

  Het thema van vandaag is: De Zeehond                                                      die je in de Zeeuwse wateren kunt tegen komen. Doe je mee?? Graag tot ziens op Strandcamping Groede.

  Stella Peters-Hessels,

  Gecertificeerde Zentangle Docente

 • ma
  26
  aug
  2019
  10:00 uur-11:30 uurStrandcamping Groede ( Zeeuws-Vlaanderen)

   

  Zentangle aan zee:

  Op Strandcamping Groede kunnen maximaal 15 toeristen zich ook deze zomer zich weer inschrijven voor een Zentangle workshop. ( € 5,-- p.p.) Om de veertien dagen op maandagmorgen wordt de workshop gegeven in de vernieuwde Brasserie. De workshop is niet leeftijdsgebonden, iedereen die een pen kan vasthouden kan meedoen.

  Het thema van vandaag is: tanglen op schelpen. Doe je mee?? Graag tot ziens op Strandcamping Groede.

  Stella Peters-Hessels,

  Gecertificeerde Zentangle Docente

 • wo
  25
  sep
  2019
  13:00 uur-15:30 uurDongen

  Hartelijk welkom op de eerste workshop dit seizoen. Graag deel ik mijn passie: zentangle op schelpen.

  Je leert hoe je op verschillende schelpen kunt tekenen en je gaat met die mooie zentangle-art werkjes naar huis.

  prijs: 29,50 p.p inclusief de schelpen een en zwarte pen.

  Reacties graag via de website of stell49@outlook.com

  Graag tot 25 september,

  Stella

 • wo
  25
  sep
  2019
  19:00 uur-21:30 uurDongen

  In deze Basisworkshop 1 leer je stap voor stap de techniek van Zentangle®. In één cursus van twee en een half uur wordt een Zentangle-creatie getekend op een "tile"( een kaartje van geperst katoen 8.9/8.9 cm), door gebruik te maken van gestructureerde patronen. Je leert je eigen manier van tekenen kennen tijdens deze techniek die rustgevend werkt ( Yoga for the brain). Tevens leer je de achtergronden en de filosofie van Zentangle en ga je met een zelfgemaakt kunstwerkje naar huis. Fouten zijn er niet bij Zentangle dus iedereen kan het leren. En... het is gewoon erg leuk om te doen! en.. je gaat naar huis met twee kunstwerkjes🙂

  prijs: € 29,50 per persoon inclusief materialen

  www.startangle.nl

  stell49@outlook.com

  Tip: Geef een workshop cadeau aan iemand, of... aan jezelf!

 • di
  01
  okt
  2019
  15:30 uur-16:30 uurAnspachschool te Dongen

  Zentangle is een tekentechniek waarbij je geen fouten kunt maken. De kinderen tekenen patronen die samengesteld zijn uit: rondjes O, strepen--, stippen...,golven  S en bogen (.

  Het stimuleert de creativiteit , maar ook het vertrouwen, de fantasie en het werkt tevens goed voor de concentratie.

  data: 1 oktober, 8 oktober, 22 oktober, 29 oktober, 5 november, 12 november ( laatste les)

 • zo
  06
  okt
  2019
  11:00 uur-12:30 uur "De Cammeleur" Hoge Ham 126 5104 JK Dongen

  Hierboven zie je voorbeelden van tangles "met effect"

  “Youth meets Zentangle® ”

  Een serie van vijf workshops die specifiek gericht is op de jeugd van 12 tot 16 jaar. De workshops worden gegeven op de zondagochtend van 11.00 tot 12.30 uur.

  Tijdens de workshops leren de deelnemers stap voor stap een draak te tekenen op  een groot formaat papier (ongeveer 25-34 cm). Dit dier wordt  verfraaid met  “special effect”-tangles. Je bepaalt door het tekenen het karakter van de draak:  lief, boos, gevaarlijk…dat kan allemaal. Bij Zentangle is de slogan: JIJ KAN DIT OOK!

  De patronen bestaan slechts uit één of meerdere stippen, strepen, bogen, golfjes, cirkels etc. Door ze op een bepaalde manier te tekenen en -of- te schaduwen ontstaat er een leuk effect.

  Bij Zentangle kun je geen fouten maken, hoogstens  teken je spontaan een eigen variatie. 

  Deze tekenmethode werkt ontspannend en je maakt in slechts 5 lessen een mooi kunstwerk.

  De aangeleerde patronen worden na enkele oefeningen getekend in de draak. Daarna kleuren we de draak op een speciale manier in, om een mooi effect te krijgen.

  Ben je in deze leeftijd: 12 tot 16 jaar dan zijn dit de data waarop je welkom bent: Zondag 6-10, 27-10, 10-11, 24-11 en 8-12-2019

  Doe je ook mee? Je bent van harte welkom in ons mooi cultureel centrum "De Cammeleur".  Opgave of meer informatie via

  info@het-kunstpodium.nl  bij Princilla Cordemans (administratie).

  Graag tot ziens,

  Stella Peters-Hessels                                                                                        Certified Zentangle Teacher

   

   

 • do
  10
  okt
  2019
  19:30 uur-21:30 uurDe Cammeleur Hoge Ham 126 5104 JK Dongen

  Serie van vijf workshops Zentangle® onder de titel “Kleur en tangles  tekenen”. Het is fijn als je al tekenervaring hebt met Zentangle, maar het is niet  noodzakelijk. 

  Gedurende een serie van vijf workshops van twee uur (van 19:30 uur tot 21:30 uur) zijn de deelnemers actief bezig met het produceren van specifieke Zentangle-patronen op tiles (kleine kaartjes). Naast het tekenen van tangles wordt tijdens deze serie workshops met kleur gewerkt.

  De deelnemers die de basisworkshop hebben gevolgd  kunnen hun verworven kennis toepassen tijdens deze lessen wat zeker de beginners zal inspireren.

  Op 10 oktober, de eerste les "met kleur" in de serie, starten we met een bekende tangle uit de vorige serie, maar uiteraard komen er nieuwe tangles aan bod.We combineren  de kleuren zwart en bruin én wit. We tanglen  op een prachtige renaissance tile met de micronpennen en de gelly rollpen 08. Uiteraard gebruiken we weer het potlood en de doezelaar voor de schaduw.

  data:

  workshop Zentangle volwassenen

  Donderdag 10-10, 24-10, 7-11, 21-11 en 12-12-2019

  19:30-21:30 uur,( zonder pauze)

  “Zentangle en kleur”

  Graag zie ik je bij de zentangle workshops met kleur.

  Met vriendelijke groet en een fijne zomer toegewenst,

  Stella

  ps: aanmelden via het kunstpodium,

  info@het-kunstpodium.nl

  Princilla Cordemans ; Administratie

   

   

 • vr
  18
  okt
  2019
  zo
  20
  okt
  2019
  10:00 uur-17:00 uurKoepelhal te Tilburg

  Paperpassion is een hippe interactieve happening voor iedereen met een passie voor papier, foto's, knippen, tekenen, kleuren, verven....

  Per dag worden er 4 workshops Zentangle gegeven van 1 uur. (vooraf aanmelden gewenst).

  Op zaterdag  start mijn eerste workshop om 10:30 uur. Graag tot ziens in Tilburg.

   

   

 • di
  22
  okt
  2019
  15:30 uur-16:30 uurJ.J. Anspachschool leeftijd 6-9 jaar

  de tweede Zentangle les, tanglen we een schelp en leren hoe je kunt kleuren en... starten we met de herfst!

 • do
  24
  okt
  2019
  19:30 uur-21:30 uurDe Cammeleur zaal 3 te Dongen

  Een Zentangle workshop: tanglen op een getekende Jacobsschelp. Tijdens deze les tekenen we op een tantile en kleuren de schelp in op een speciale manier, bedacht door Marty Deckel. ( Tins on tan). We voegen daar mooie kleuren bij!

   

 • di
  29
  okt
  2019
  15:30 uur-16:30 uurJ.J. Anspachschool leeftijd 6-9 jaar

  Herfst! de bladeren vallen van de bomen. we tanglen en kleuren een herfstblad.

  Met streepjes, stipjes, rondjes, golfjes en bogen, tekenen we allerlei tangles.

   

 • di
  05
  nov
  2019
  15:30 uur-16:30 uurJ.J. Anspachschool leeftijd 6-9 jaar

  We tanglen in een groot lijnenspel figuur.

  Met streepjes, stipjes, rondjes, golfjes en bogen, tekenen we allerlei tangles.

  Met kleur maken we dit werk helemaal áf!

 • do
  07
  nov
  2019
  19:30 uur-21:30 uurDe Cammeleur zaal 3 te Dongen

  De Zenbutton ! Hoe maak je die? Eerst tekenen we 3 cirkels en gaan erin tanglen.

  Daarna voegen we kleur toe waarbij we de cirkels de ronding geven.

   

   

 • di
  12
  nov
  2019
  15:30 uur-16:30 uurJ.J. Anspachschool leeftijd 6-9 jaar

  De laatste les: we tanglen een zeehond en de ouders krijgen het laatste kwartier les van hun kind en tanglen een kleine zeehond.

 • wo
  13
  nov
  2019
  13:30 uur-16:00uurDongen

  Zentangle en een zengem zijn een vrolijke combinatie. Het lijkt moeilijk om zo'n zengem te maken. Zoals de slogan is van Zentangle: JIJ KAN DIT OOK! geldt dit ook voor het tekenen van een zengem. Ga de uitdaging aan  en doe mee.

  Prijs: € 29,50 per persoon ( inclusief BTW en materialen)

  Opgave en informatie: E: stell49@outlook.com

  of bel: 06-52034234

   

  Graag tot ziens bij een workshop.

  Stella CZT-12

  tip: geef een workshop Zentangle cadeau aan een ander of... aan jezelf

   

 • wo
  13
  nov
  2019
  19:00 uur-21:30 uurDongen

  De methode Zentangle is ontwikkeld door Maria Thomas en Rick Roberts. Ze vonden een hulpmiddel om ingewikkelde patronen (patterns) te laten  tekenen door iedereen. Lijn voor lijn ( anything is possible,  one stroke at a time) wordt een ingewikkelde tekening uitgelegd.                        Tijdens het  beoefenen van Zentangle® kun  je  rust ervaren en het kan je concentratie en creativiteit verhogen. Er wordt alleen gewerkt met hoogwaardige materialen.( workshop basis 1: benodigdheden: een micron 01 1 pen , 1 tile (katoen geperst)van 9 bij 9 cm en een potlood om te schaduwen.

   

  een voorbeeld van een Zentangle

  Kun je niet echt tekenen, maar maak je regelmatig krabbels en kleine tekeningetjes in de marges van notities? Ben en je op zoek naar een leuke manier om je gedachten even stil te zetten? Of ben je gewoon graag creatief bezig met potlood en stift? Dan is Zentangle echt iets voor jou! Nieuwsgierig geworden?

  Mocht je belangstelling hebben en niet op deze datum kunnen komen, zeg het gerust dan kan in overleg een nieuwe datum worden uitgezocht.

  Graag tot ziens op een workshop Zentangle,

  CZT (Gecertificeerd Zentangle docente) https://www.startangle.nl

  stell49@outlook.com

  https://www.facebook.com/startangleNL/

  tel:+31(0)652034234

   

 • do
  21
  nov
  2019
  19:30 uur-21:30 uurDe Cammeleur zaal 3 te Dongen

  Hefty Hack is vandaag het onderwerp. We maken met ecoline, een stevig plastic vel én druppels water en leuke achtergrond of... we gaan aan de slag met ecoline en een rietje. Spannend wat daar uit komt in combinatie met Zentangle.  Allebei leuk om te doen, allebei prachtig van kleur.  

 • do
  12
  dec
  2019
  19:30 uur-21:30 uurDe Cammeleur zaal 3 te Dongen

  De laatste les van de 5 lessenserie in kleur, met kleurpotloden en gelly rollpen's maken we een fleurige kerstkaart.

   

Mogelijkheden voor workshops:

 In Dongen(NB) of op een door u gewenste locatie , worden de workshops gehouden.

Een workshop kunt u afspreken voor een bepaalde activiteit.  Het kan zijn  voor een evenement, demonstratie, een familiefeest, vrienden-vriendinnenfeest of als u medewerkers /collega’s, kinderen in de klas,  hun creatieve kant wilt laten ontdekken. Tot de mogelijkheden behoort om van alle kunstwerkjes die gemaakt worden één geheel te maken/ ieder levert zijn eigen bijdrage aan het team of in de groep. Dit kan voor elk aantal personen.
wp_20160820_16_00_03_prowp_20160820_15_51_17_pro
Vanwege mijn achtergrond (leraar in het Basisonderwijs) geef  ik graag  workshops Zentangle op kinderfeesten en bij naschoolse activiteiten.  Met de tekenmethode Zentangle kan ik op elk gewenst thema aansluiten. Voor elk budget is er wel een mogelijkheid om een workshop zentangle te organiseren.
WP_20160716_14_28_31_Prohand-kinderen
Zentangle is een leuke activiteit om te introduceren in een klas bv. tijdens een kunstproject op school. Iedereen ( vanaf ongeveer 5 jaar) kan deze tekenkunstvorm leren.(vraag naar de mogelijkheden voor in de klas, ik kan ter introductie met leenmateriaal een kennismakingsles geven).
Een officiële Zentangle Basiscursus is al te volgen vanaf € 25,00 ( inclusief materiaal), terwijl er op locatie reeds speciale workshops gegeven kunnen worden vanaf € 10,00 per persoon.
Graag tot ziens bij een van de Zentangle Art  activiteiten.

https://www.facebook.com/startangleNL/

DSCN3211[1]DSCN2119